Міст через річку Случ, який розташований неподалік міста Сарни, будують у три зміни

7249 0

Ми у соцмережах:

Міст через річку Случ, який розташований неподалік міста Сарни, будують у три зміни

Якщо погода сприятиме проведенню капітального ремонту мосту через річку Случ біля міста Сарни, рух технологічною переправою можуть відкрити у січні 2024 року.

Про це у Фейсбуці повідомив сьогодні начальник Сарненської районної військової адміністрації Олександр Кохан .

- Підрядна організація докладає максимальні зусилля, щоб випереджати графіки робіт та прискорювати реалізацію цього важливого проєкту для нашого району. Особливо важливою складовою при капітальному ремонті є сприятлива погода, яка дозволяє пришвидшити темпи робіт. За умови подальших сприятливих погодних умов та безперебійному технологічному процесу, орієнтовано, вже з січня 2024 року буде забезпечено можливість проїзду технологічним мостом через річку Случ. Тому прошу усіх поставитись з розумінням до тимчасових складнощів та дозволити нашим будівельникам завершити необхідні етапи ремонтних робіт, щоб з початку року усі водії могли безперешкодно користуватися переїздом, - повідомляє Олександр Кохан.

На капремонт міст біля міста Сарни на трасі М-07 Київ — Ковель – Ягодин закрили 1 серпня 2023 року, повідомляє Суспільне. Водночас існують два затверджені варіанти об’їзду:

Т-18-11 через с. Гранітне, с. Вири, с. Ясногірка, с. Чабель, с. Лінчин, с. Михалин, м. Березне, с. Кам’янка, с. Антонівка — протяжністю 64,5 км;
Н-25 через с. Яринівка, с. Малушка, с. Катеринівка, м. Сарни — протяжністю 38 км.

9 серпня начальник ОВА Віталій Коваль повідомив про організацію резервної переправи, яка діятиме по дві години зранку та ввечері. 16 серпня очільник ОВА повідомив, що рух по тимчасовому монтажному мосту повністю перекривають.

Частина депутатів обласної ради зажадали від шляховиків пояснень, чому не можуть відновити проїзд тимчасовою переправою. У Службі відновлення та розвитку інфраструктури відповіли, що вікно для проїзду транспорту тимчасовим технологічним мостом через річку Случ “дуже уповільнило темпи виконання робіт”.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури області Суспільному підтвердили, що ймовірність відкриття технологічного мосту для руху обговорюється. Водночас, зі слів заступника начальника Дмитра Леонтіюка, у цих планах орієнтуються не на конкретні дати, а на будівельний процес, для якого цей технологічний міст призначений.

- Роботи на об’єкті підрядні організації проводять так швидко, як можуть. Сам технологічний міст використовується як платформа для важкої техніки, зокрема, й для будівельного крана. Як тільки потреба у залученні такої техніки відпаде - можна буде говорити про ймовірність пустити транспорт технологічним мостом. Влада, зокрема, місцева, долучена до розгляду цього питання, про процес вони проінформовані.

Сказати конкретну дату відкриття руху наразі не можуть, на це впливатиме сукупність факторів.

- Відбувається складний будівельний процес, до якого залучені різні організації та виконавці. Якщо ті графіки, які ми маємо, будуть дотримані, не станеться чогось екстраординарного, то так, це може буди в січні. Однак, ми з обережністю говоримо про це, адже частину процесів передбачити і врахувати під час війни неможливо. Це може бути як раніше, так і пізніше.

Посадовець додав, що формат проїзду технологічним мостом також іще на стадії обговорення.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також