Міст на Соборній: без експертизи латають лише «ями»

1009 0

Ми у соцмережах:

Міст на Соборній: без експертизи латають лише «ями»

На Рівненщині відремонтують п’ять мостів — за рахунок субвенції з державного бюджету. Їх спочатку обстежать та виготовлять проекти, а сам ремонт розпочнеться наступного року. Щоправда, у цей перелік не потрапив жоден з мостів, що є у Рівному. Навіть шляхопровід над залізницею та Устею на вулиці Соборній.

Зараз уся проїжджа частина мосту над Устею вкрита латками. Час від часу асфальт там настільки вибивається, що під ногами пішоходи помічають навіть арматуру. Аби це виправити, уже кілька років у рівненських депутатів просять коштів. Проте необхідної суми навіть на обстеження, щоб стало зрозуміло, чи настільки все погано, міське УКБ досі не отримало.

Віктор Климук, керівник Рівненського ШЕУ:

Ремонтуємо, але не основні конструкції моста. Спочатку потрібно провести дослідження споруди. Коли експерти дадуть свій висновок про те, наскільки шляхопровід є безпечним для використання, тоді будемо знати і обсяг робіт. Найбільше питання, яке усіх тривожить, аварійний міст чи ні?

До речі, торік міське УКБ оголошувало тендер, щоб знайти підрядну організацію, яка б провела обстеження шляхопроводу. Однак з близько півтора мільйона гривень, у які об’єктивно оцінюють вартість таких робіт, міськрада Рівного виділила всього 300 тисяч. Тому й не дивно, що жодна фірма не погодилася виконувати роботи за вдвічі меншу суму від необхідної.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також