Мистецтво бути корисним

1592 0

Ми у соцмережах:

Мистецтво бути корисним

Відкриттям арт-виставки творчих робіт учнів профільної Школи образотворчого мистецтва починається ХІХ традиційний Благодійний марафон — 2014 "З вірою в майбутнє" у Палаці дітей та молоді — щорічний цикл звітних концертів, на яких збирають гроші для благодійності.

Учасниками Благодійного марафону, для яких і працює весь Палац, традиційно є його вихованці. Анна Ярмолюк вже 10 років займається у Школі сучасної хореографії. Своє життя хоче також пов'язати з танцями. Каже, що ще з дитинства мріяла стати хореографом. Христина Іванців — випускниця Школи образотворчого мистецтва ПДМ, її роботи часто виставляються на тематичних виставках Палацу. Дівчина зізнається, що у майбутньому "хоче принести щось нове у мистецтво, щоб люди заглядали в суть мистецтва і розуміли його". 2014-30-p12_blagomar

Діана Красновська, Христина Іванців, Анна Ярмолюк, Олександр Шаблій
Ще один марафонець, Олександр Шаблій, займається дзюдо і мріє стати параолімпійським чемпіоном, нині ж за півтора року занять вже має кілька нагород серед спортсменів з вадами зору. Діана Красновська займається у кінноспортивному клубі "Фавор". У майбутньому дівчина планує стати ветеринаром, а також мріє відкрити власну клініку. Ще кілька учнів ПДМ отримають матеріальну допомогу. Окрім того, під час марафону Палац вже традиційно підтримає дітей із фізичними вадами із центру "Особлива дитина", онкохворих, ВІЛ-інфікованих та хворих на сухоти дітей міста. Марафон триватиме 11 днів — з 28 квітня по 8 травня. Його основою стануть традиційні звітні концерти усіх художніх колективів, хоча директор Палацу дітей та молоді Ірина Первушевська говорить, що програма марафону, порівняно з минулими роками, буде трохи змінена. За 11 днів відбудеться 35 заходів, частина з яких присвячена ювілею деяких колективів. Зокрема, керівник камерного оркестру "Perpetum mobile" обіцяє, що цього року його вихованці покажуть щось зовсім нетипове для камерної музики. Також ювілейний концерт чекає на клуб авторської пісні "Музика мрій". 35 років святкуватиме ансамбль "Дружба", після чого одразу вирушить на найпрестижніший народно-хореографічний конкурс ім. Павла Вірського. Особливий акцент цього року роблять на неділю 4 травня, коли відбудеться "Етноколо" — цілий день поблизу палацу звучатиме українська музика, а вечірню драйвову програму заповнять етно-рок колектив "Етно XL" та, звісно, "Ot Vinta", без якого жоден марафон не обходиться.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також