Місце смерті — залізниця

1783 0

Ми у соцмережах:

Місце смерті — залізниця

Прокурор області Анатолій Пришко стривожений станом аварійності на залізниці, отож дав вказівку своїм підлеглим провести додаткові перевірки стану залізничних переїздів в регіоні. Та які б жорсткі заходи не вживали прокурори разом із залізничниками, навряд чи це кардинально змінить ситуацію із загибеллю людей під потягами, адже останні самі обирають місцем смерті залізницю. І якщо одні це роблять не зумисне, ризикують та сподіваються встигнути за якусь мить проскочити перед наближенням потягів, то інші — йдуть туди за смертю. А треті, перебуваючи у нетверезому стані, втрачають орієнтацію у часі та просторі, і, зморені оковитою, просто сідають чи лягають на колію, щоб відпочити, та більше не прокидаються ніколи.

Машиністи намагаються запобігти трагедіям Люди, які зважилися наслідувати приклад Анни Кареніної, не замислюються над тим, що ставлять під загрозу життя пасажирів потягів. Адже через екстрене гальмування ті злітають зі своїх полиць та травмуються. А машиністи отримують такий стрес, що у день наїзду на людину їх доводиться знімати з рейсу, бо далі їхати вони неспроможні. — Машиніст потягу Київ-Львів був змушений застосувати екстрене гальмування на перегоні Рафалівка-Чарторийськ, бо побачив, що назустріч його потягу їде...по шпалах мотоцикліст. Хуліганом виявився п’яний мешканець Волинської області, — розповідає виконуючий обов’язки рівненського транспортного прокурора Віктор Мидловець. — А потяг Берлін-Київ машиністи були змушенні зупинити у селі Антонівка на Рівненщині, бо на колії сидів чоловік,не реагуючи на звуковий сигнал. Коли ж локомотив зупинився за кілька метрів до незнайомця, той встав із колії та втік у село. Сьомого серпня пережили справжній шок і машиністи потягу Ковель-Одеса. Коли вони наблизились до Квасилова, побачили, що за кілька метрів до потягу лежить чоловік. Невідомий поклав голову на колію. Залізничники сигналили, застосували екстрене гальмування, проте уникнути наїзду не вдалося. — Загиблим виявився 52-річний водій Григорій, — розповідає Віктор Мидловець. — Свідки розповіли, що останнім часом чоловік був нервовим, скаржився на болі в шлунку. За тринадцять хвилин до своєї загибелі він зателефонував доньці, попросив, щоб вона поцілувала його онуків, передала привіт зятю, побажав доброї ночі. Доньці така поведінка тата видалася дивною, бо він був захеканим, наче дуже кудись поспішав. Вона запитала, де батько перебуває, той відповів, що вдома. А коли попросила покликати до телефону маму, відповів, що та спить. І попрощався. А вже восьмого серпня в Обарові зупинився потяг Київ-Луцьк. Машиністи побачили чоловіка, який сидів на колії, проте уникнути наїзду не змогли. — У той день 41-річний Володимир отримав зарплатню, — каже Віктор Мидловець. - Він був у кафе, де відзначали день народження одного із друзів, потім вирушив додому. Дорогою з якихось причин присів на колію, а коли машиністи посигналили, щоб звідти зійшов, не зреагував та загинув.

Ціна поспіху — два життя Десятого серпня о 12.45 до залізничного переїзду в Оржеві наближався потяг Ковель-Москва, який їхав у напрямку Рівного. Автоматично закрились шлагбауми та увімкнулись світлофори. А пані Ольга, яка чергувала у той день на переїзді, побачивши це, пішла зустрічати потяг. Вона підняла жовтий скручений прапорець, знак для машиністів про те, що стишувати хід не треба, бо дорога — без перешкод. І в ту мить сталось те, чого ніхто не очікував. На колію вилетів автомобіль ВАЗ, водій якого, ігноруючи заборону, сподівався проскочити переїзд. Він обминув шлагбаум. Машиніст застосував екстрене гальмування, проте локомотив підчепив авто і потягнув його за собою. Удар прийшовся на сторону пасажира. Отож майор військової частини Борис Музичук загинув. Потяг протягнув автомобіль метрів з чотириста, і лише тоді зупинився. Пасажири поранень не отримали. На місце пригоди викликали рятувальників та лікарів. 24-річного Андрія Мельничука з Рівного у лікарню довезли ще живим, проте він помер під час операції. — Затримка руху потяга Ковель-Москва була дві години. Пасажирські вагони причепили до іншого локомотива та відправили за призначенням. А локомотив, який протаранив легковик, залишився на місці пригоди. Його відправили в депо для додаткового огляду. За фактом порушення правил безпеки руху, що спричинило загибель людей, за частиною 3 статті 276 Кримінального кодексу порушено кримінальну справу, — повідомив «РВ» виконуючий обов’язки рівненського транспортного прокурора Віктор Мидловець. Майор у той день був у цивільному, він їхав додому, щоб взяти ключі до свого авто. Командир військової частини Вадим Рудницький сказав, що майор був зразковим офіцером.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також