Місця, де COVID-19 найбільш агресивний, назвав головний санітарний лікар Рівненщини

1548 0

Ми у соцмережах:

Місця, де COVID-19 найбільш агресивний, назвав головний санітарний лікар Рівненщини

На свіжому повітрі вірус не такий страшний, там швидко зменшується концентрація частинок. Значно агресивніший вірус у закритих приміщеннях.

— У різних приміщеннях Covid-19 поводиться по-різному, — розповідає головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов. — Значно збільшується ризик зараження під час перебування у погано провітрюваних приміщеннях та протягом тривалого часу. Адже концентрація вірусних частинок накопичується в повітрі. Тому якщо знаходитися більше кількох хвилин поблизу зараженої людини — відсоток зараження зростає.

Роман Сафонов навів дані епідеміологічного дослідження, відповідно до якого близько третини (30%) спалахів коронавірусу поширюються в родині та між друзями. Незалежно від того, чи люди дотримуються безпечної дистанції, якщо вони проводять більшість часу разом, є велика ймовірність захворіти.

Чверть кількості заражень складають кафе, бари, караоке, ресторани та інші заклади дозвілля. Люди там проводять тривалий час, не користуються масками, а самі приміщення зазвичай мають невелику площу та недостатню вентиляцію. Найбільша небезпека — у вихідні, коли люди проводять більше часу в таких закладах, ніж у будні, тим самим маючи більші шанси підхопити вірус.

— Звичайно, ризик зараження падає в рази, якщо люди використовують маски для обличчя, дезінфікують руки, скорочують час перебування у закладах та постійно провітрюють приміщення. Це ключові фактори контролю над ситуацією, — наголосив Роман Сафонов.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також