Місця замало: біля Оствиці буде парковка для відвідувачів

390 0

Ми у соцмережах:

Місця замало: біля Оствиці буде парковка для відвідувачів

Одні приїжджають на вулицю Марусі Чурай, щоб відвідати могили на Басівкутському кладовищі, а інші — посидіти на березі озера в етнопарку «Оствиця». Однак залишити авто там ніде, бо на пагорбі біля цвинтарної брами місця вистачить максимум на 2–3 легковики. Єдиним варіантом залишається пустир унизу, між етнопарком та кладовищем, де водії самі облаштували стихійну стоянку. Тепер місто планує на цій ділянці, площею 27 соток, офіційно створити парковку. Про це минулого тижня радилися депутати у сесійній залі.

Микола Бляшин, депутат міської ради:

— Розуміємо, що парковка біля Оствиці потрібна. Але ми порушимо закон. Ділянка безпосередньо межує з водним об’єктом. Крім того, рішенням Рівненської міської ради на весь лівий берег накладено мораторій на передачу цих ділянок. Поки ми не внесемо зміни в рішення про мораторій, віддавати цю землю навіть КП не можна... Я — «за», але це рішення порушує Земельний кодекс, Водний кодекс.

Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного:

— Наразі відводиться земельна ділянка. Для будь-яких перетворень архітектурних будуть отримуватися вихідні дані, розроблятися проєктна документація, набуватися право на виконання будівельних робіт — або зміниться зонінг, або проведуться певні процедури для погодження будівництва. Як ми можемо проєктувати, якщо земля не відведена?

Віктор Шакирзян, секретар міської ради:

— Ще раніше цю територію під Оствицею ми передали тресту зеленого господарства, і депутати за це голосували. Зараз передаємо ділянку, що поряд — Спецкомбінату, щоб могли впорядкувати ту територію. Облаштувати нормальну парковку, де буде розмежування для легкових автомобілів і для автобусів, які туди приїжджають, ще й подбаємо про безбар’єрність.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також