Місяць відзначатиме 25-річчя «Острозька академія»

1744 0

Ми у соцмережах:

Місяць відзначатиме 25-річчя «Острозька академія»

На промоцію 25-річного ювілею Національного університету «Острозька академія» спрямують 1,5 мільйони гривень. Це грант Українського культурного фонду, які отримав Міжнародний благодійний фонд відродження Острозької академії.

Проект спрямований на підтримку академії як правонаступника першого вищого навчального закладу Східної Європи, популяризації його діяльності як освітянського та культурно-мистецького осередку сучасної України. Відтак, упродовж жовтня в університеті будуть відбуватися різні святкові події.
Пресслужба Рівненської ОДА повідомила, що для студентів влаштували ярмарок-пасіку в академічному парку, а також концерт за участю хорової капели «Трембіта» та музична монодрама «Історія солдата». Упродовж дня на території академії триватимуть козацькі забави та працюватиме аудиторія спогадів.
Продовжиться святкування ювілею 24 жовтня. У цей день усі охочі зможуть завітати на день відкритих дверей. Можна буде  поспілкуватися з ректором університету, дізнатися більше про освітні програми та відвідати заняття різних факультетів.
А вже 30 жовтня у новому корпусі університету запрацює оновлений простір ART-кластер «Академія», мета якого – ознайомити студентів з модерним мистецтвом. Цього ж дня відбудеться презентація енциклопедичне видання «Острозька академія».
- Ми хочемо по-новому розповісти нашим відвідувачам про університет. Саме тому за допомогою QR-кодів та аудіосупроводу кожний охочий зможе отримати цікаву інформацію про новітню історію Острозької академії. Загалом, грант Українського культурного фонду допоможе нам підвищити рівень обізнаності студентів щодо ролі Острозької академії як першого та визначного культурно-освітянського осередку Східної Європи, - розповіла директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк. 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також