Митникам-хабарникам з Рівненщини дали 5 років тюрми

1144 0

Ми у соцмережах:

Митникам-хабарникам з Рівненщини дали 5 років тюрми

Зарічненський районний суд виніс рішення у справі митників, які систематично отримували хабарі за те, що «не помічали», як через кордон переправляють дитяче харчування на алкоголь.

 Заступника начальника та головного інспектора одного із митних постів Рівненської митниці Державної фіскальної служби України суд визнав винними в одержанні неправомірної вигоди.

Корупційну діяльність працівників митниці викрили та припинили ще у лютому 2018 року після одержання ними від двох жителів області чергової неправомірної вигоди.

У суді прокурор довів, що посадовці, один з яких займав відповідальне становище, за попередньою змовою налагодили схему системного одержання хабарів за безперешкодне переміщення на територію України через митний кордон  харчів для дітей та алкогольних напоїв, а також за уникнення адміністративної відповідальності за перевищення митної норми переміщення таких товарів та їх конфіскації.

За результатами судового розгляду нині вже ексмитників засуджено до позбавлення волі строком на п’ять років з позбавленням права обіймати посади у державних установах та організаціях, пов’язані з виконанням функцій представника влади строком на три роки та з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також