Миттєві прояви алергії: набряк язика, сверблячка, проблеми з ковтанням...

1818 0

Ми у соцмережах:

Миттєві прояви алергії: набряк язика, сверблячка, проблеми з ковтанням...

Якщо ви з’їли щось та почуваєтеся незвично, погано або дуже погано, як дізнатися, що саме викликало такі симптоми? Щоб точно визначити, чи є у вас алергія на певні продукти, лікар повинен буде зробити тести, щоб встановити правильний діагноз.

Ознакою харчової алергії може бути кропив’янка — сверблячі набряки на шкірі після вживання певної їжі. Це виглядає як випуклі рожеві горбки, схожі на укуси комарів.

Якщо ви відчули набряк у горлі, вам важко ковтати, це також може бути проявом алергії на продукт, який ви їли. Через його вплив може виникнути запалення стравоходу, що ускладнює ковтання.

Хрипи, як прояв харчової алергії, виникають, коли під час алергічної реакції відбувається вивільнення гістаміну — сполуки, що може призвести до звуження дихальних шляхів.

Блювота може бути ознакою харчової алергії, хоча вона також може бути ознакою харчової непереносимості або харчового отруєння. Тому краще проконсультуватися зі своїм лікарем, щоб з’ясувати.

Коли після вживання певної їжі набрякає язик — то відчувати це страшно, втім, це не так небезпечно. Хоча в деяких випадках набряк може вплинути на здатність ковтати. Але якщо ви відчуваєте таку реакцію, варто звернутися до лікаря, щоб визначити, чи є причина для занепокоєння.

Анафілаксія — це важка та потенційно небезпечна для життя реакція на контакт з алергеном. Людина, яка відчуває це, може мати проблеми з ковтанням або диханням, мати прискорене серцебиття, а щонайгірше — вона може навіть втратити свідомість. Якщо людина відчуває це, вона обов’язково повинна поговорити зі своїм лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також