Митці подадуть у суд на суд?

1391 0

Ми у соцмережах:

Митці подадуть у суд на суд?

Як тільки на покрівлі приміщення на вулиці Драгоманова, 9 у Рівному з'явилися будівельники, так знову розпочалися протести проти передачі його в оренду обласному Апеляційному суду. Рівненські митці наполягають: в цій старій будівлі повинен бути не суд, а художній музей. І навіть висловлюють готовність подати на суд у суд.

драгоманова покривля 2

На ремонт покрівлі витратять майже мільйон
Олег Полюхович, голова Апеляційного суду Рівненської області:
— 3 лютого 2014 року, відповідно до договору позички, Апеляційному суду передано в користування на 49 років приміщення на вулиці Драгоманова, 9. У нас є весь пакет документів, необхідних для того, щоб розпочинати капітальний ремонт. Головне зараз — відремонтувати покрівлю, бо вода уже протікала на перший поверх, руйнуючи будівлю. На ремонт покрівлі виділено 950 тис. грн. державних коштів, виконує роботи підприємство "Упорядрембуд". Закінчити ремонт покрівлі плануємо до 1 січня. Будуть виділені ще кошти — продовжимо ремонт. За попередніми розрахунками, загалом на реконструкцію приміщення потрібно близько 30 млн. грн. І я, і судді неодноразово зустрічалися з митцями, іншими представниками громадськості. Не кажемо, що в Рівному не потрібно створювати художній музей. Потрібно, але не за рахунок приміщення, яке уже передали у користування Апеляційному суду. Якби була альтернатива, ми готові на заміну. Але іншого приміщення, яке підходило б для суду, нам не запропоновано.
Віктор Гвоздинський, художник:
— Ми наполягаємо, щоб обласна, а можливо, і міська влада знайшли способи вирішення ситуації — надали суду інше приміщення, а будівлю на Драгоманова, 9 передали для розміщення художнього музею. Ми за цей рік написали більше 50 звернень з цього приводу. Всюди ніби ідуть назустріч. Заручилися підтримкою творчих спілок України, Національної спілки художників, які готові надати близько 300 робіт видатних художників сучасності та минулого століття для поповнення колекції, яка вже існує в обласному краєзнавчому музеї. Вважаємо, що кошти на ремонт приміщення майбутнього музею повинні виділяти з обласного бюджету. Маємо меценатів. У нас є вже кошторис проекту майбутнього музею, розроблений інститутом "Діпромісто", та навіть план всіх експозиційних залів і площ.
Олександр Харват, фотохудожник:
— Договір спірний, укладений неправомірно, тому він підлягає моментальному розірванню. Якщо ви незаконно туди вселяєтеся, то де гарантія, що будете справедливо вершити правосуддя? Ми пропонуємо суду добровільно відмовитися від приміщення, бо в громади не буде іншого виходу як подавати в суд на суд.
Записала Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також