Мій син лиш виконував наказ командира

1964 0

Ми у соцмережах:

Мій син лиш виконував наказ командира

Я, мати учасника АТО Сергія Стрільця, вже не знаю до кого ще звертатися, щоб врятувати сина! Не знаю, чи до чийогось серця дійдуть мої слова, чи хтось почує крик моєї душі!

Стрілець

Сергія Стрільця силоміць затримали у Рівному поліцейські обласного управління з Луганська 20 січня
Я, мати учасника АТО Сергія Стрільця, вже не знаю до кого ще звертатися, щоб врятувати сина! Не знаю, чи до чийогось серця дійдуть мої слова, чи хтось почує крик моєї душі! Я вже й кричати не можу… Я відкричала, відплакала, коли від мого сина, що був під Іловайськом, сім днів не було звістки. А потім новина: син живий! Виявляється, він виходив з цього проклятущого котла та вів із собою більше двох десятків солдат. Люди дякували нам з чоловіком за сина. Гордились і ми, бо командування присвоїло йому звання "підполковник". Повернувшись у Рівне, у свою військову частину, продовжував служити Україні та її народу. Лікувався, адже Іловайськ не пройшов безслідно. І як грім серед ясного неба! Мого воїна-захисника звинуватили у викраденні Олега Куницького — сина луганського бізнесмена та колишнього депутата обласної ради від Компартії Володимира Куницького. Так сталося, що саме мій син доправляв Олега Куницького, затриманого біля блокпосту зі зброєю та картами. Він передав затриманого працівникам контрозвідки СБУ, щоб ті уточнили, що це за людина. Мій син виконував наказ командира про супровід та передачу підозрілої особи. І тому є живі свідки. Але на нашу біду Олег Куницький безслідно зник. У зв'язку з цією справою генштаб ЗСУ понизив мого сина у званні з "підполковника" до "рядового". У Сергія стався інсульт. Він потрапив до лікарні. Ми боронили його, як тільки могли. Адвокати, публікації в ЗМІ, інформаційні повідомлення на радіо та телебаченні, його рідні, друзі, колеги, побратими з Рівненської спілки учасників АТО, земляки всіляко допомагали відновити справедливість, повернути звання та найголовніше чесне ім'я моєму синові. Ми дійшли до начальника Генштабу, Головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка, який пообіцяв особисто розібратись у справі рівненського підполковника Сергія Стрільця. Та ніщо не допомагало. Мого сина намагалися насильно вивезти з лікарні слідча з Луганська зі здоровенними чоловіками на незрозуміло чиїх автівках. Його тоді вберегли і захистили дружина та побратими. Але вони не залишили в спокої мого сина. Просто на вулиці, серед білого дня його запихнули до машини і відвезли до міста Сватово Луганської області. Тепер він під вартою другий місяць. Чому?! Чи не через надзвичайно впливового батька, який хоче помсти понад усе? Але як мати, я маю сказати, що не буде вам заспокоєння, Володимире Куницький, від того, що життя мого сина покалічено. Я більше не знаю, де шукати захисту і допомоги. Я розумію, що мені залишається лише молитися, аби побачити свого сина живим. Але моя душа кричить! Та хто почує крик моєї душі …
Ольга СТРІЛЕЦЬ.

Від редакції

Ми звернулись за коментарем до адвоката Ігоря Гузьо: — Нагадаю, Cергія Стрільця, так звані правоохоронці з Луганщини, викрали з Рівного 20 січня. А 22 січня слідчий суддя Сватівського районного суду Луганської області Станіслав Юрченко задовольнив клопотання старшого слідчого Сватівського відділу поліції Наталії Рубан про застосування до Сергія Стрільця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Термін тримання під вартою встановили з моменту затримання, тобто до 19 березня. На це рішення ми подали скаргу в Апеляційний суд Луганської області, який зараз знаходиться в місті Сєвєродонецьку, але суд нашу скаргу відхилив. А чи могло бути по-іншому, якщо цей суддя здійснює "судочинство" на контрольованій Україною території, а сам живе в Луганську? А сватівський суддя, який помістив Стрільця під варту — це той самий сумнозвісний суддя, який виправдав Романа Ландіка, колишнього депутата Луганської міськради та сина екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Ландіка, який був засуджений за те, що жорстоко побив у клубі дівчину... На захист Сергія Стрільця ми, а також обласна рада направили звернення до президента, в Міноборони, до генерального прокурора та міністра МВС Авакова. Але прийшли відповіді тільки з Генпрокуратури та МВС про те, що наші звернення направлені для перевірки... у прокуратуру та управління поліції Луганщини. Сергій Стрілець знаходиться в СІЗО в місті Старобільськ. Оскільки він вже відсидів більше половини призначеного строку поміщення під варту, ми подали клопотання про зміну міри запобіжного заходу. Законодавством таке передбачено.
Записав Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також