Міжнародна організація з міграції пропонує допомогу для Рівненщини

670 0

Ми у соцмережах:

Міжнародна організація з міграції пропонує допомогу для Рівненщини

На Рівненщині перебувають представники Міжнародної організації з міграції ООН. З ними зустрілися керівник ОВА Віталій Коваль та голова облради Андрій Карауш.

Сторони обговорили плани забезпечення міжнародною організацією альтернативного обігріву місць масового перебування переселенців, об‘єктів критичної інфраструктури, лікарень, інших соціальних закладів, а також укриттів. Також йшлося про водозабезпечення у Рівному та області, ремонт систем водопостачання та водовідведення.

Із проєктним офіцером відділу води, санітарії та гігієни МОМ Хелен Салвестрін домовилися щодо взаємодії із заміни насосів та покращення фільтрації води на Рівненщині.

- В умовах війни область має бути максимально забезпечена альтернативним водо- і теплопостачанням. Тому окремо наголосили на важливості залучення в регіон мобільних котелень на твердому паливі та пересувних пунктів обігріву. Також розраховуємо на їхню допомогу в збільшенні кількості так званих «водокачок» у населених пунктах області, а також водовозів - для екстреного водопостачання за умов надзвичайних ситуацій. Розраховуємо на оперативну та всебічну підтримку від Міжнародної організації з міграції ООН, - зазначив начальник ОВА Віталій Коваль.

Рівненська ОВА підготувала розширений перелік потреб регіону та кожного закладу, де розміщені переселенці. Це дашборд для комунікації волонтерів, міжнародних організацій та обласної влади. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також