Млинівчанка отримала мікрогрант і відкрила кондитерську вишуканих смаколиків

2225 0

Ми у соцмережах:

Млинівчанка отримала мікрогрант і відкрила кондитерську вишуканих смаколиків

Торти, тістечка, печиво, фруктові муси, зефір, бенто тортики, моті – таку продукцію власного виробництва можна купити у Млинові.

Про Оксану Конюшенко, підприємицю із селища, яка вже довгий час займається виготовленням фірмової випічки, знають чи не всі місцеві. А ще активні користувачі соцмереж та мами, які полюбляють солодкі Кенді бари на свята.

- Моя кондитерська історія розпочалася 4 роки тому. Відтоді, коли я перебувала у декретній відпустці. Саме тоді, за інтернетним рецептом вперше спробувала зробити зефір.
Згодом, я вже його продавала друзям та у соцмережах, – розповідає з усмішкою Оксана, - зараз рецептів і технологічних карток маю вже декілька. Всі вони перевірені та більшість мною вдосконалені. Серед основних рецептів є родинні, інтернетні та куплені.

Із метою розширення власної справи кондитерка вирішила скористатися урядовою програмою «єРобота». Вона склала бізнес-план й успішно пройшла співбесіду у Рівненському обласному центрі зайнятості. А згодом отримала позитивне рішення на отримання мікрогранту від Державного центру зайнятості.

Грантові кошти підприємиця використала на закупівлю обладнання та сировини. Також за умовами даної програми Оксана створила два нових робочих місця.

- Про те, що час відкривати власну кондитерську я зрозуміла тоді, коли весь мій будинок перетворився на суцільну кухню. Зефір був усюди та ще й з різними смаками. А працювати доводилося лише вночі. Тоді і з’явилося окреме приміщення для виробництва, яке я взяла в оренду. Саме тоді був написаний і мій перший бізнес-план, - розповіла Оксана.

Другий бізнес-план написаний вже під відкриття кондитерської у центрі селища під назвою "Зефірка Mlyniv".

- Я так багато всього хочу вдосконалити та модернізувати. Це буває тоді, коли любиш свою роботу, - ділиться кондитерка.

Рівненська ОВА нагадує: подати заявку на отримання мікрогранту можна на порталі Дія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також