Млинівська гімназія протиправно набрала першокласників – рішення суду

1768 0

Ми у соцмережах:

Млинівська гімназія протиправно набрала першокласників – рішення суду

Млинівська селищна рада виграла суд у Млинівської гуманітарної гімназії щодо питання набору першого класу на 2019-2020 навчальний рік. Освітньому закладу заборонили це робити у зв’язку з оптимізацією, проте керівництво гімназії набрало 20 першокласників попри заборону. Також пробувало оскаржити заборону Млинівської селищної ради в суді.

 «11 листопада 2019 року Рівненський окружний адміністративний суд повністю відмовив у задоволенні позову Млинівської гуманітарної гімназії до Виконавчого комітету Млинівської селищної ради щодо визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету від 29 травня 2019 року № 109 "Про затвердження проекту мережі класів у закладах загальної середньої освіти Млинівської селищної ради на 2019-2020 навчальний рік" у частині, що стосувалась визначення кількості перших класів для Млинівської гуманітарної гімназії на 2019-2020 навчальний рік із зазначенням цифри «0», - повідомляє Млинівська селищна рада.

Керівник відділу освіти Млинівської селищної ради Тамара Доманська:

-          Ми мусимо зачекати до середини грудня, щоб дати можливість гімназії оскаржити рішення суду, подавши на апеляцію. Це цілком можливо. Проте якщо апеляції не буде, доведеться вирішувати, що робити з їх єдиним першим класом кількістю близько 20 учнів, який гімназія набрала попри рішення селищної ради цього не робити. У нас 15 вільних місць в перших класах школи №4 та 26 вільних місць в школі №1. Обидва навчальних заклади знаходяться поряд з гімназією.

За її словами, питання об’єднання гімназії з школою №3 «поки не стоїть». На разі в гімназії навчаються 280 дітей і працює близько 30 педагогів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також