Моделі з різних регіонів України дефілюватимуть у Рівному

1707 0

Ми у соцмережах:

Жіноче святкове серпанкове вбрання. Регіон – Західне Полісся (Рівненська область, Дубровицький район). Початок ХХ століття

“День традиційного костюма” стартує у Рівному вже цієї неділі, 11 листопада. Ініціатором свята є ГО «Центр дослідження і відродження Волині» та її голова Володимир Дзьобак.

- Культурна спадщина єднає нас з недосяжним минулим і стає духовним надбанням народу. Тож, цей захід покликаний створити потужну платформу для спілкування музейних працівників, приватних колекціонерів, мистецтвознавців, етнографів, дизайнерів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва та фотомитців.- наголошує Володимир Дзьобак. - Рівняни таким чином побачать та дізнаються більше про традиційний костюм, його складові елементи та особливості нашого регіону. На святі вже традиційно буде представлений автентичний одяг з усіх куточків Рівненщини.

У програмі свята заплановані майстер-класи, виставки-продажі, а також дефіле понад 30-ти моделей українського вбрання XIX - ХХ - століттях з різних регіонів України.

День традиційного костюма (частина «Доля») відбудеться 11 листопада у Рівненському міському будинку культури. Захід відбувається за підтримки Українського культурного фонду. Початок о 12 годині.

Вхід – вільний! Гарантовано хороший настрій, приємне спілкування та незабутні враження кожному, хто завітає на День традиційного костюма! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також