Могили Героїв будуть доглянуті завжди

558 0

Ми у соцмережах:

Могили Героїв будуть доглянуті завжди

По 50 тисяч гривень виділяє Костопільська міська рада родинам загиблих військовослужбовців на встановлення надгробка, поховання Героїв також проводять коштом місцевої влади. Через рік чи більше родини загиблих самі встановлюють надмогильні пам’ятники.

Якщо вартість перевищує розмір виділеної допомоги – доплачують власними коштами. Єдиної форми надгробка для військового поховання немає, родини обирають на власний розсуд.

Завідувач цвинтаря Михайло Самчук розповів Костопільщині 21 століття,  що кілька років тому була пропозиція ставити воїнам однакові пам’ятники, як на військових меморіалах, однак вона не знайшла підтримки.

- Інші громади надають родинам загиблих допомогу у меншому розмірі і коштом бюджету громади ставлять пам’ятник, - каже Михайло Самчук, - за таких умов, гадаю, легше домовитися про єдину форму пам’ятника.

Приміром, у Рівному, де міська рада ставить пам’ятники загиблим власним коштом, ця ідея реалізована. Форму пам’ятника обговорили з родинами і зійшлися на тому, що надгробок буде у формі козацького хреста. Таких пам’ятників встановлено вже понад сотню. Біля них ставлять однакові лавки, поміж рядами та могилами – однакові проходи. Працівники кладовища регулярно доглядають за похованнями та прибирають на меморіалі.

На костопільському цвинтарі місце поховання загиблих Героїв також регулярно прибирають, підмітають, улітку косять траву, а взимку розкидають сніг. При потребі замінюють прапори, які зносилися. Завідувач цвинтарем Михайло Самчук каже, що зараз пізно вести мову про уніфіковані надгробки. Та за будь-яких обставин військове поховання буде доглянуте завжди 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також