Могилу князя шукатимуть у Холмі

1268 0

Ми у соцмережах:

Могилу князя шукатимуть у Холмі

На Замковій горі, що в польському містечку Холм, археологи шукають залишки резиденції Данила Галицького. А наступного року, відповідно до міжнародних домовленостей, українські археологи долучаться й до пошуків ймовірного поховання Данила Галицького.

Князь волинський, галицький і київський, засновник Львова і Холма король Данило помер у 1264 році й був похований в церкві Пресвятої Богородиці. На місці цього храму тепер базиліка Різдва Пресвятої Діви Марії Римсько-Католицької Церкви, побудована на старих фундаментах у 1735—1756 роках. Щоправда, деякі історики стверджують, що дотепер достеменно невідомо, де похований князь, незрозуміло також, чи збереглася його могила до сьогодні. Але навіть якщо рештки князя не відшукають, археологи зможуть знайти там багато іншого, що дасть додаткову інформацію про життя Галицько-Волинського князівства.

Керівник археологічної експедиції Станіслав Голуб показує план розкопок
А тим часом у Холмі тривають розкопки резиденції Данила Галицького. Це вже третя спроба археологів вивчити це історичне місце. Розпочалися розкопки ще 100 років тому. У 60-х роках підтвердилися здогадки про існування резиденції українського короля, але лише три роки тому були знову відновлені ці дослідження групою археологів під керівництвом Станіслава Голуба з Варшавського інституту археології. Зокрема, науковці відкрили мури палацу, зроблені із каменю глауконіту, і залишки храму з оздобленим входом. Незабаром частину знайденого зможуть побачити туристи. Надалі планується ці залишки трохи добудувати, аби люди бачили, який вигляд мав палац, зокрема, вежа.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також