Мокринський в Рівненському суді заявив, що не переховувався

1595 0

Ми у соцмережах:

Мокринський в Рівненському суді заявив, що не переховувався

Ігор Мокринський з'явився у четвер, 6 серпня, в Рівненський міський суд. Чоловіка разом із співучасниками обвинувачують в організації вбивства, а також підпалі редакції "Четвертої влади" й незаконному зберіганні зброї.

З 2018 року Ігор Мокринський переховувався від слідства та перебував у міжнародному розшуку, повідомила прокурорка Юлія Козінська.

- Інформація моніторилася з бази перетинів кордонів, відповідно був зроблений запит слідчим і моніторився період перетину кордону цього обвинуваченого з 1.01.18 по момент йому оголошення підозри, тобто 26.08.18. На цей запит була надана інформація. Виходить, що Мокринський виїхав за межі України, перетнув кордон,– сказала вона. 

Суспільне повідомляє, що суд розглядав справу без його участі. Днями він сам подав заву до суду, у якій зазначив, що мешкав не у Рівному, з рідними не спілкувався. Тому не знав, що на розгляді стосовно нього перебуває кримінальне провадження.

У четвер суд мав обрати обвинуваченому міру запобіжного заходу. Але адвокат заявив кілька клопотань. Останнє – щодо відводу суддів, розглянути не встигли, тому засідання перенесли на 7 серпня.

"Правда завжди залишається правдою, все буде добре", – сказав журналістам Ігор Мокринський після судового засідання і вкотре заперечив, що був за кордоном.

Нагадаємо, 17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського підприємця. Згодом, заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков, повідомив, що вбивство було зімітоване.

Виконавці, двоє киян – Леонід Могилов та Анатолій Рикунов, знаходяться в рівненському СІЗО. Підозри в організації замаху на вбивство вручили рівнянам Ігорю Мокринському та Володимиру Шевчуку, останній зараз перебуває у розшуку.

Ще одному рівнянину Володимиру Соловйову інкримінують роль пособника. Також Ігорю Мокринському та Володимиру Шевчуку інкримінують підпал офісу інтернет-видання "Четверта влада".

Що відомо
Обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної групи, яких, зокрема, підозрюють в підготовці до вбивства рівненського підприємця, скерували до Рівненського міського суду у січні 2019-го
Скасувати підозру Володимиру Шевчуку на прізвисько "Большой", якому інкримінують організацію замаху на вбивство рівненського бізнесмена, 30 січня вимагав його адвокат
1-го лютого Рівненський міський суд відмовив у скасуванні підозри Ігорю Мокринському, якому інкримінують роль одного із організаторів у справі про замовне вбивство та підпал редакції агенції журналістських розслідувань "Четверта влада"
27 березня Володимир Соловйов, якому інкримінують співучасть у замаху на вбивство, вийшов із СІЗО. 1-го лютого міський суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 380 тисяч гривень

Читайте більше:  Живий труп: про трьох кримінальних авторитетів Рівного , 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також