Молитва з плакатами: священики просять захисту в керівника Здолбунівщини

9714 1

Ми у соцмережах:

Молитва з плакатами: священики просять захисту в керівника Здолбунівщини

У Здолбунові під приміщенням районної державної адміністрації збирались священики УПЦ (Московського патріархату) разом зі своїми прихожанами.

Вони принесли із собою плакати, на яких було написані такі гасла: «Наш предстоятель – митрополит Онуфрій» та «Припиніть гоніння православних Здолбунівщини».

Як розповів «РВ» прес-секретар Рівненської єпархії УПЦ ігумен Герман, люди разом із духовенством провели спільну молитву. Те, що відбулося, отець назвав «мирною акцією».

- Було передане прохання до очільника Здолбунівської РДА Сергія Кондрачука захистити права наших віруючих. Адже саме на Здолбунівщини УПЦ піддається різного роду гонінням. Їх чинять, щоб змусити православних приєднатися до ПЦУ. Цей тиск проявляється у різних речах. Наприклад, в селах людям кажуть, що звільнять їх з роботи, якщо вони молитимуться в храмах УПЦ. Вважаємо такі дії неприпустимими та просимо захисту, - розповів ігумен Герман.

Додамо, що на Рівненщині відбуваються процеси зміни конфесійної приналежності з УПЦ МП до ПЦУ (Православної Церкви України). На Здолбунівщині такі збори про перехід відбулися у селі Урвенна та в селі Нова Мощаниця.

Однак священики УПЦ МП не вірять, що це відбувається з ініціативи селян. Кулуарно вони звинувачують, що людей підбурює влада.

Сам Кондрачук назвав прихожан «російської церкви мужніми людьми», які прийшли до нього у робочий час.

- Ваш владика Варфоломій теж мужній не побоявся на п’ятий рік російсько-української війни, будучи великим патріотом України,  поїхати у Кремль на інтронізацію патріарха РПЦ Кирила, - сказав на мітингу Кондрачук.

Весь його іронічний виступ можна почути на відео.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також