Молитва — замість тренування? Кому в Рівному виділять землю

5481 0

Ми у соцмережах:

Молитва — замість тренування? Кому в Рівному виділять землю

У тому, що після обрання міським головою Рівного протестантського проповідника проблеми протестантів вирішуватимуться швидше, ніхто не сумнівався. Тому спроба винесення на сесію новообраної міськради питання виділення земельних ділянок для кількох протестантських організацій нікого не здивувала. Окрім керівників футбольного клубу «Верес» — адже місце для майбутньої тренувальної бази можуть віддати одній із церков.

Аби все виглядало як слід, протестанти пообіцяли спорудити поруч із домом молитви спортзал. Таким чином футболісти зможуть, попередньо помолившись, трохи там потренуватися. Хоча можна і не тренуватися – щира молитва і без тренування допоможе підвищити футбольну майстерність і досягти перемоги у змаганнях. 

Згідно з поданими документами церква євангельських християн-баптистів «Воскресіння» просить міську раду виділити ділянку на вулиці Волинської Дивізії «для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій». Саме на цю ділянку претендує і «Верес». Питання про виділення футбольному клубу цієї ділянки розглядалося на сесії ще наприкінці жовтня. Проте тоді його відклали — окремі депутати попереднього скликання запідозрили, що окрім футбольного поля, там зведуть кілька багатоповерхівок. Що цікаво, за документами баптисти не змінюють цільового призначення земельної ділянки — будівництво спортивної споруди.

Олег Бешта, пастор церкви «Воскресіння»:

— Наша церква зараз орендує приміщення в ліцеї №5, не маючи свого. Окрім будівництва власного приміщення на ділянці на вулиці Волинської Дивізії, ми б хотіли ще збудувати тут підлітковий спортзал, щоб залучити місцеву молодь до здорового способу життя. Це єдина ділянка в мікрорайоні «Північний», підходяща для наших цілей.

Про те, що на неї претендує «Верес», нам сказали вже після того, як ми подали документи до міської ради. Ми, звичайно, можемо розглянути й інші варіанти під будівництво церкви. Нам навіть пропонували один — біля супермаркету «Метро». Але це ж інший район міста, а паства у нас вся на Північному. Нам бажано побудувати церкву саме в цьому районі.

Іван Надєїн, президент футбольного клубу «Верес»:

— Справді була така розмова, що церкві хочуть виділити ділянку на вулиці Волинської Дивізії. Проте депутати на комісії, яка відбулася 22 грудня, не підтримали це рішення. Народний клуб «Верес» розраховує на цю ділянку, нам її обіцяли раніше. Тим більше цільове призначення землі — будівництво спортивної споруди. Іншої ділянки для нашої тренувальної бази ми не розглядаємо.

Олександр Курсик, депутат міської ради:

— На комісії ми погодили виділення земельних ділянок двом церквам — «Молодіжна» та «Добрий самарянин» на вулиці Уласа Самчука, що розташовані поряд. А ось питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво церкви «Воскресіння» на вулиці Волинської Дивізії одноголосно відклали. Адже це ділянка, на яку претендує «Верес». І про своє бажання звести там тренувальну базу клуб заявив раніше за церкву. Крім того, місто отримає більше вигоди від того, що землю з аукціону продадуть «Вересу», аніж просто віддадуть церкві.

На наступній комісії ми заслухаємо аргументи обох претендентів на землю і вже тоді прийматимемо якесь рішення.

Земельні ділянки, про які згадує п. Курсик, розташовані на вулиці Уласа Самчука та мають розміри 29 та 25 соток. В проєктах рішень вказано, що на цій землі уже стоять культові споруди, а релігійним громадам потрібен лише дозвіл на відновлення меж земельних ділянок.

Однак це ще не всі протестантські церкви, які чекають позитивного рішення ради. Пастор церкви «Ковчег спасіння» Микола Сільковський уже кілька років звертався до рівненських депутатів попереднього скликання із проханням виділити землю під будівництво Дому молитви. Спочатку депутати скептично поставилися до цього питання. Адже пастор хотів земельну ділянку на вулиці Набережній, яка знаходиться в охоронній зоні річки. Однак пізніше землю виділили. Тепер громада просить ще одну ділянку під Дім молитви. Йому пропонують виділити 60 соток на вулиці Київській, поблизу Рівненського зоопарку. 

Богдан СЛОНЕЦЬ,
Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також