Молодь з усієї України впорядковуватиме місця поховань вояків УПА

941 0

Ми у соцмережах:

Молодь з усієї України впорядковуватиме місця поховань вояків УПА

З 10 по 14 липня на теренах Рівненського та Костопільського районів відбудеться 2 етап всеукраїнського історично-пошукового табору «Повстанські ночі», на який збереться зацікавлена молодь з усієї України.

55 осіб з різних регіонів України, що візьмуть участь у заході, матимуть змогу ознайомитись з історією національно-визвольних змагань українського народу в часи Другої світової війни.  Учасники проекту глибше пізнають історії про визначних діячів національно-визвольних змагань 40-50рр, які зробили великий  вклад в процеси в період збройної боротьби українського народу в середині ХХ-го століття на теренах Рівненщини, (Рівненський та Костопільський райони) , зокрема відвідають місця пов'язані з діяльністю Дмитра Клячківського, Василя Івахіва, Ніла Хасевича, Володимира Робітницького та місце створення УПА "Північ в урочищі   "Гутвин".
  Буде проведена історично-пошукова робота по встановленню, документації місць поховань повстанців та місць пов’язаних з їх героїчною боротьбою, через створення інтерактивної карти та встановлення інформаційних стендів.  По закінченні проекту буде презентовано громадськості звітні відео та фото матеріали, які можуть використовувати всі охочі для національно-патріотичного виховання.
Дворічне напрацювання команди проекту буде  втілено у виданні та поширенні серед молоді  книги - «Путівник. «Стежками УПА».

На учасників програми чекає розвиваюча та розважальна програми, зокрема всі матимуть змогу сплавитись на катамаранах річкою Горинь, взяти участь у тематичних майстер класах  та пограти в пейнтбол.

Усіх охочих запрошують на прес конференцію,  присвячену старту програми, що відбудеться 8 липня (понеділок) в приміщенні  "InfoНUB" об 11.00 годині за адресою: м. Рівне, вул. Словацького, 3а
Учасниками зустрічі будуть:
1. Володимир Русанов - багатолітній дослідник історії УПА на теренах Рівненщини,
2. Андрій Смирнов - доцент кафедри історії Національного університету "Острозька академія",  
 кандидат історичних наук.
3. Юрій Ткачук - керівник проекту,  голова ГО "Фонд молодіжних ініціатив "Крила".

Організаторами молодіжного табору є: Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила», відділ  Національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України, управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА та  Агенція активного відпочинку «Світовир».



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також