Молода картопля — не для всіх

731 0

Ми у соцмережах:

Молода картопля — не для всіх

Розпочався сезон молодої картоплі, але лікарі попереджають, що вона корисна не всім, а декому взагалі протипоказана.

Важливо пам'ятати, що в молодій картоплі може бути багато нітратів, оскільки її вирощують у прискореному темпі, щоб встигнути в сезон.

Найбільше нітратів у шкірці картоплі. Але водночас саме шкірка містить максимальну кількість корисних речовин. Якщо ви впевнені у виробнику або самі виростили овоч на городі, то не зішкрібайте шкірку занадто ретельно, а краще — готуйте просто в ній.

А ось куплений на ринку овоч краще замочити в холодній воді на півгодини. Це допоможе зменшити кількість шкідливих речовин на чверть.

Не рекомендується зловживати молодою картоплею і хворим з тяжкими формами діабету, а також дітям, вагітним і жінкам, які годують груддю.

Фахівці зазначають, що шкідливість від надлишку нітратів у молодому коренеплоді переважить всі його переваги.

Картопля багата окремими мікроелементами, а особливо вітаміном С, — з'їдена зі шкіркою одна середня картоплина вагою 150 г забезпечує близько половини добової потреби у вітаміні С для дорослих.

Крім того, картопля є хорошим джерелом вітамінів В1, В3, В6 і мінералів, таких як залізо, калій, фосфор і магній, містить фолат, пантотенову кислоту і рибофлавін.

Картопля також містить харчові антиоксиданти, які відіграють важливу роль у профілактиці захворювань, пов'язаних зі старінням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також