Молода спаржа — із соусом бешамель. Рецепт від Євгена Клопотенка

215 0

Ми у соцмережах:

Молода спаржа — із соусом бешамель. Рецепт від Євгена Клопотенка

Спробуйте додати до витонченого смаку ніжної зеленої спаржі трохи вершкового соусу бешамель за цим рецептом і ви будете здивовані смаковою гамою, — радить ресторатор, шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти для спаржі: 500 г спаржі, 30 г масла, сік чверті лимона, сіль за смаком.

Інгредієнти для соусу бешамель: сіль за смаком, 30 г масла, 30 г борошна пшеничного, 300 мл молока, дрібка мускатного горіха

  1. Приготуйте спаржу: очистіть пагони, відріжте 2 см від краю, відправте в підсолену воду — варити 1 хвилину. Доведіть смак спаржі: відправте її на сковорідку з маслом. Смажте 1 хвилину.
  2. Сотейник поставте на плиту, розтопіть 30 г масла. Всипте 30 г пшеничного борошна й постійно помішуйте.
  3. А тепер влийте 300 мл молока, візьміть вінчик і інтенсивно мішайте, доки соус не стане густої консистенції. Важливо, щоб не утворилися грудочки. Також кількість молока можна збільшити, щоб соус був не таким густим, у кінці додайте сіль за смаком.
  4. Посилити смак соусу можна за допомогою дрібки потертого мускатного горіха, можна взяти вже мелений. Тепер беріть тарілку, викладайте в ряд спаржу, скропіть лимонним соком, а зверху викладіть соус бешамель.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також