Молодим батькам відшкодовуватимуть витрати на няню

1217 0

Ми у соцмережах:

Молодим батькам відшкодовуватимуть витрати на няню

З першого січня почала діяти нова соціальна програма «Муніципальна няня». Відповідно до програми, держава відшкодовуватиме батькам послуги з догляду за дитиною до трьох років. Кошти, які повертатимуть, складають прожитковий мінімум на дітей віком до шести років.

Про це інформує Економічна правда.

Протягом року цей прожитковий мінімум буде змінюватися. Нині він становить 1 626 грн, з першого липня — 1 699 грн, з першого грудня — 1 779 грн.

Для того, щоб отримати гроші від держави, батьки повинні самі обрати няню, укласти з нею угоду про офіційне працевлаштування, а на кінець року надати документи на відшкодування коштів.

Право на таку допомогу матимуть не лише українці, а й іноземці та особи без громадянства, які живуть в Україні. Допомогу не зможуть отримати батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, які отримують інші види соціальних допомог.

Окрім того, з першого січня парам, які подали заяву про реєстрацію шлюбу, за кошти уряду можна буде пройти медичне обстеження, зокрема на TORCH-інфекцію, з метою попередження народження дітей з вродженими вадами розвитку.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також