Молодого солдата, якого рашисти вбили під Бахмутом, поховають у Рівному без військового вшанування та штучних квітів

5963 0

Ми у соцмережах:

Молодого солдата, якого рашисти вбили під Бахмутом, поховають у Рівному без військового вшанування та штучних квітів

Вже завтра, 2 лютого, Рівне попрощається із мужнім захисником, який не шкодуючи себе, став за захист рідної країни. 21-річний солдат Олександр Шиян загинув 17 січня у боях неподалік Бахмуту на Донеччині..

Олександр Шиян народився у Бердянську на Запоріжжі. Втім, доля привела його саме у наше місто, звідки родом дружина Героя — Олександра.

- Багато часу він присвятив служінню для діток з інвалідністю та їхніх мам. Люди, які бачили це, кажуть, що Саша - це людина з добрим і люблячим серцем. Це було не просто волонтерство. Він дійсно щиро любив цих дітей, багато з яких були з важкими формами інвалідності. Саме під час такого волонтерства у пансіонаті ми і познайомилися, закохалися, почали планувати спільне майбутнє. Він був люблячим чоловіком, справжнім джентельменом, яких мало. Турботливим і вірним. Навіть дивлячись в очі смерті, він більше хвилювався не за себе, а за тих, кого він залишить тут, на землі. За дружину. За три роки сімейного життя, не було і дня, щоб він не сказав, як сильно любить. І то були не пусті слова, а весь час підтверджені діями. Він був винятковим. Таких не було і не буде, - розповідає дружина Героя.

Після одруження Сашко переїхав до Рівного, був відданим та турботливим чоловіком та братом. Сашині сестри пригадують, що він був не тільки як старший брат, а й як наставник, друг, особистий захисник та борець за справедливість. Він завжди захищав свою сім‘ю перед оточуючими. Був авторитетний, мужній, серйозний.

- Братик, маленький, а відгукався на великі біди. Він був там, де були інвалідність, смерть і потреба. Його праця любові залишила нетлінний слід у моєму житті, - розповіла Катерина, дружина померлого двоюрідного брата, якій Герой допомагав піклуватися про донечку з інвалідністю після смерті чоловіка.

Сашу завжди цікавив його рід - в нього було багато різних версій, звідки все-таки походить його прізвище і хто насправді його предки. Тому він завжди шанував своїх бабусь і дідусів. Він пишався тим, що він українець. Тож, коли ворог прийшов на рідну землю, Сашко не зміг залишатися осторонь. Спершу подбав про дружину, аби була у безпеці. А сам волонтерив, потім потрапив до сил територіальної оборони та врешті ЗСУ.

- Саша не хотів воювати, але у його рідному Бердянську війна значно ближче, аніж у Рівному, тому бачив багато на власні очі... Тато його друга загинув в АТО, тож Саша не хотів, аби орки були тут, прагнув, аби вони пішли геть, - продовжує Олександра.

Сашу всі згадують з посмішкою. Він був веселим, гуморним добряком. При цьому цілеспрямованим, впевненим і морально сильним. Ніколи не мирився з несправедливістю, навіть найменшою і незначною. Він завжди боровся з нею. Побратими Сашка відгукуються про нього, як про справжнього, щирого патріота, відданого своїй справі. З ним не страшно було йти на війну. Він мав велике і сміливе Козаче серце. Саша був як друг і брат, підтримував своїх товаришів, навіть поки сам був у пеклі боїв. Завжди виходив на поміч. Та в першу чергу, Сашко завжди залишався християнином, віруючий ділами і вчинками, сильний приклад служителя.

- 21-річний солдат Олександр Шиян загинув 17 січня у боях неподалік Бахмуту на Донеччині... Сашко усвідомлював ризик, на який йшов, тож дав рідним чіткі вказівки у разі смерті — жодних штучних квітів, світський одяг та камерна церемонія прощання для найближчих, без військового вшанування на майдані Незалежності. Тож рідні виконують його останню волю, - повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також