Монастирі УПЦ МП – це російські розвідувальні центри – генерал-майор СБУ про обшуки на Рівненщині

3991 0

Ми у соцмережах:

Монастирі УПЦ МП – це російські розвідувальні центри – генерал-майор СБУ про обшуки на Рівненщині

Обшуки у Корецькому монастирі та Сарненській єпархії на Рівненщині не були випадковими.

 Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі «НВ» припустив, що це була реалізація оперативної інформації. Адже так просто обшуки не відбуваються:

- Впевнений, що на Рівненщині ніхто обшуків не чекав. Однак є дуже багато речей у церквах Московського патріархату, які одразу їх видають. Наприклад, література відвідного спрямування. Більше того, усім відомо, що серед монахів та послушників Почаївської лаври немає жодного громадянина України. Там або молдавани, або білоруси, або росіяни. Думаю, вони росіян уже «підчистили», щоб їх не було видно. Як тільки ти туди заходиш, то тобі говорять російською, що ти не тою мовою розмовляєш. Всі ці речі лежать на поверхні.

За словами Ягуна, українські спецслужби мають зробити кроки на знищення Московського патріархату. Адже так просто Росія від своєї філії не відмовиться:

- Це розвідувальні центри Росії на території України. СБУ раніше їх не чіпала лише тому, що керівництво СБУ було парафіянами УПЦ МП. Згадайте Петра Порошенка. У 2018 році той нагородив митрополитів Московського патріархату. І це тоді, коли був Томос. Таких, як Порошенко, було багато. Церква Московського патріархату не орієнтована на бабусь в селі. Їм цікава лише еліта, якою вони опікувалися. Їм цікавий доступ до Верховної Ради. Вони постійно робили тури на Афон. Згадайте колишнього голову СБУ Івана Баканова. Він відверто говорив, що є прихильником Московського патріархату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також