"Морган Феніче" поставить у Рівному намет. А чому не диван?

3180 0

Ми у соцмережах:

Квасилівчани вимагають повернути фабриці з виготовлення диванів ПДВ, бо бояться втратити роботу.

Страйк Роман Кондратов, комерційний директор, пояснює:

— На фабриці працює близько 600 людей, щомісяця на зарплатню для них треба 4 мільйони гривень. Щоб зовсім не простоювала фабрика, сьогодні приїхала на страйк половина працівників. Проблема у тому, що нам півроку не повертають ПДВ — держава уже понад 20 мільйонів нам винна. За минулий місяць отримали всього 848 гривень! А от чомусь склозаводу у Клевані повернули аж 21 мільйон. Чим ми гірші?
Катерина, працівниця "Морган Феніче":
— У нас навіть сім'ями тут працюють, бо оплата на підприємстві хороша — 3-4 тисячі гривень. Робимо до півтисячі диванів за день. Люди побрали кредити у банках на побутову техніку, на навчання дітей. Якщо фірмі повернуть ПДВ хоча б частково, то будемо спокійні за свою зарплату, що її віддадуть вчасно. А якщо відмовлять, то інвестори готові перевести виробництво за кордон, а ми втратимо роботу.
Дмитро Зайцев, начальник ГУ Державної фіскальної служби у Рівненській області:
— Все, що від мене залежало, я зробив. Ми провели перевірку підприємства, підтверджено суму у 9 мільйонів щодо повернення ПДВ. Але це питання вирішує тільки столиця, бо ми розглядаємо суми до 100 тисяч гривень. Напередодні спілкувався із заступником керівника Державної фіскальної служби і попередив його, що у Рівному буде страйк. Якщо усі працівники підприємства напишуть колективне звернення, я сам повезу його до Києва і покажу керівництву. Проблема з поверненням ПДВ існує по всій країні, але на Рівненщині ситуація одна з кращих.
Олена Власова.

Довідка "РВ"

"Морган Феніче" відкрилося 2,5 року тому, входить до міжнародного холдингу "Хоум Групп", який налічує 7 фабрик у Литві, Естонії та Польщі. Уся продукція іде на експорт — до Росії та країн Євросоюзу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також