«Моріон»: знести і збудувати нове

1002 0

Ми у соцмережах:

«Моріон»: знести і збудувати нове

Старі кіоски знести, а на їхньому місці побудувати двоповерхові нові — такі плани у власників ринку «Моріон». Представники братів Свистунів заявили, що реконструкція обійдеться їм у 25 мільйонів гривень.

Моріон

Леонід Бріф, інженер, який розробляв проект, розповів, що заплановано встановлення до 200 нових уніфікованих павільйонів. Усі конструкції мають надбудову, яку можна використовувати, як складське приміщення
На ескізах, показаних представниками власників «Моріону», й справді все виглядає гарно. Та, як кажуть, осад залишається. Дещо насторожує багатьох те, що ці підприємці раптом стали такими відкритими — самі навіть скликали прес-конференцію. Хоч ще два місяці тому їхні охоронці мало не силою виштовхували журналістів з адмінбудівлі ринку. До того ж, можливо, й справді цей проект так і залишиться на папері і все робиться лише для того, щоб звільнити землю для більш вигідних інвестицій? В усякому разі такої думки дрібні підприємці, власники кіосків. Мирослав Савонюк, юрист: — Ринок ліквідовувати ніхто не буде. Він є та буде, але сучасним. Усе робитиметься чергами. Ремонтуватиметься один ряд, а підприємці звідти переходитимуть на вільні торгові місця. Модернізація уже розпочалася з вулиці Сагайдачного — вивозимо звідти кіоски, а територію зачищаємо. Орендарі на це погодилися. Ми їм роздавали орієнтовні схеми майбутнього ринку, аби вони могли визначитися, в якому павільйоні будуть торгувати. Зараз на ринку — 302 кіоски, 20% з них не використовується. DSC_1511 Олег Буздиган, представник власників ринку: — Наш проект реалізовуватиметься у дві черги. Вартість одного павільйону становить 50-60 тисяч гривень. Загалом їх буде 200. Спочатку роботи проводитимуться навколо торгового центру «Моріон». Бо там земля уже перебуває у приватній власності. Вони триватимуть від одного до двох років. Усе облаштовуватимуть винятково за кошти власників, а не орендарів. Щодо тих кіосків, які знаходяться біля Будинку побуту, то там земля перебуватиме у нас в оренді ще чотири роки. У договорі міська рада зобов'язала нас зробити ремонт у Будинку побуту і привести до ладу ліфти. Над цим зараз і працюємо. До того ж, цю будівлю влада Рівного буде продавати на аукціоні. В ньому ми обов'язково братимемо участь.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також