Морська капуста: досить 20 грамів на добу

137 0

Ми у соцмережах:

Морська капуста: досить 20 грамів на добу

Морська капуста — бура водорість, яка росте в морях і океанах. Вона має безліч корисних властивостей і є важливим джерелом вітамінів та мінералів. Рекомендована норма вживання морської капусти на добу — 20–30 грамів. Цієї кількості достатньо, щоб отримати всі необхідні поживні речовини. Морську капусту найкорисніше вживати в свіжому вигляді, якщо немає, можливо й у маринованому, сушеному або консервованому вигляді.

Морська капуста — одне з найкращих джерел йоду, який необхідний для нормальної роботи щитоподібної залози, яка відповідає за вироблення гормонів, що регулюють обмін речовин, ріст і розвиток організму. Містить вітаміни А, С, Е, В1, В2, В6, В12, а також мінерали: калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, цинк, марганець та інші. Ці вітаміни і мінерали необхідні для нормального функціонування організму, підтримки імунітету, здоров’я кісток, зубів, м’язів і нервової системи.

Допомагає поліпшити травлення — містить клітковину, яка сприяє поліпшенню роботи кишечнику і допомагає запобігти запорам.

Має протизапальні та антиоксидантні властивості, які допоможуть захистити організм від розвитку хронічних захворювань, зокрема серцево-судинних.

Не рекомендується вживати морську капусту людям із захворюваннями щитовидної залози, адже вона є джерелом йоду, і її надмірне вживання може призвести до гіпертиреозу. А також людям з алергією на йод. Морська капуста може мати проносний ефект, що може бути небезпечним для вагітних жінок. Дітям віком до трьох років. Якщо ви приймаєте будь-які ліки, то перед вживанням морської капусти слід проконсультуватися з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також