Москаль вимагає від лікарів звіту?

1166 0

Ми у соцмережах:

Москаль вимагає від лікарів звіту?

Керівників медичних закладів Рівненщини зобов’язали до 12 лютого прозвітувати про кількість госпіталізованих в області "пацієнтів з характерними для протестувальників травмами", і людей, які отримали травми під час сутичок на столичному Майдані, а також під час проведення акцій у Рівному та області.

Надати таку інформацію вимагалося у листі за підписом начальника Рівненського міського управління охорони здоров'я Михайла Стичишина та заступника начальника управління охорони здоров'я Рівненської обласної державної адміністрації Ігоря Добровольського. При цьому в листі застерігається, що за надання недостовірної інформації можливе покарання штрафом від 500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів, обмеженням волі на строк до 5 років або ж позбавленням права займатись певною діяльністю на строк до 3 років. Щоправда, навіть такі погрози на лікарів рівненських медзакладів не діють — в обласне управління охорони здоров'я інформації про своїх пацієнтів вони поки що не надали. Ми вирішили поцікавитись, з якою метою чиновники цікавляться інформацією про стан здоров'я мітингувальників.

Коментарі

Ігор Добровольський, заступник начальника обласного управління охорони здоров'я: — До обласного управління охорони здоров'я надійшов лист за підписом народного депутата Геннадія Москаля, в якому він просить надати цю інформацію. Ми повинні виконати депутатський запит, оскільки за його невиконання законом передбачена відповідальність. Інформація, яку він просить надати, має одноразовий характер і пов'язана з подіями, що відбувались в Києві та у нас в області. Я нічого протизаконного в цьому проханні не бачу, якщо ми надамо інформацію про кількість людей без їхніх прізвищ. Михайло Стичишин, начальник міського управління охорони здоров'я: — Отримав копію цього листа і відповідну вказівку з обласного управління охорони здоров'я. Втім, вимагати від головних лікарів медзакладів інформацію з прізвищами та діагнозами пацієнтів ми не маємо права.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також