Москітну сітку — на вікно, й сам впораєшся

285 0

Ми у соцмережах:

Москітну сітку — на вікно, й сам впораєшся

З настанням тепла у відчинені вікна потрапляє не лише свіже повітря, але й мошки, комарі та мухи. Тож час ставити на вікна москітні сітки. Як це зробити просто і швидко?

На сучасні пластикові вікна найчастіше встановлюють рамку з пластику або алюмінієвого профілю з натягнутою на неї сітчастою тканиною. Способів кріплення москітної сітки кілька — всі вони відносно нескладні.

Найнадійніше кріплення — на плунжери. Знадобляться: вставка з плунжерами; вкладиші; дриль; щітковий ущільнювач. Зазвичай при замовленні сіток на плунжерах компанії самостійно встановлюють поршні в наскрізні отвори профілю.

Отож приступаємо до роботи: перенесіть місця майбутніх кріплень на раму вікна; просвердліть отвори потрібного діаметра (заміряйте відповідну вставку); увіткніть в отвори вкладиші для плунжерів; наклейте на рамку ущільнювач — і поставити москітну сітку на місце.

Є ще Z-подібні металеві кріплення — для них нічого свердлити не потрібно, вони поставляються в уже зібраному вигляді. Щоб установити, поверніть конструкцію високими кронштейнами наверх. Тримаючи за ручки, витягніть сітку за вікно, зачепіть верхні кріплення за край рами, підніміть до упору. Підтягніть низ на себе, зачепіть нижні кронштейни й опустіть.

Ще один спосіб — кріплення на кронштейни. Із зовнішнього боку по нижній планці робимо розмітку для двох нижніх кріплень. Прикручуємо нижні кронштейни, трохи відступаючи від країв. Верхні кріплення прикручуємо до верхньої перекладини вікна. Москітну сітку виводимо назовні, вставляємо в верхні пази, підіймаємо до упору. Вставляємо в нижні, опускаємо до упору.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також