Московщину на Рівненщині перейменують

5135 0

Ми у соцмережах:

Московщину на Рівненщині перейменують

На Рівненщині є два села, які мають змінити назви, бо вони мають стосунок до Російської імперії.

 Як повідомляє голова Рівненської облради Андрій Карауш в Telegram, йдеться про Московщину і Партизанське:

- Московщина – село у Млинівській громаді, де живе близько двох десятків людей. Зі слів голови ТГ Дмитра Левицького, громадські слухання відбулись, люди визначились із новою назвою – Щасливе. Далі – пропозиція до Верховної Ради і парламент матиме пів року, аби це розглянути.

До речі, Український інститут національної пам’яті в довідці про це село пише так: засноване у 1925 році чеськими колоністами, назва Московщина не відповідає національному складу населення, яке там проживало і проживає.

Партизанське – село у Висоцькій громаді на півночі області, там живе менше двох сотень людей. В.о. голови Людмила Гура розповіла, що схід села вже був, жителі здебільшого з розумінням поставились до того, що назву треба замінити. Є кілька пропозицій, їх ще будуть виносити на обговорення і потім, у кінці березня, планують подати на сесію.

Якщо дослідити історію, то радянські партизани за своєю суттю представляли не сили опору, як це подавала пропаганда, а своєрідний «спецназ» – спеціальні підрозділи силових та каральних органів СРСР. Ті ж самі вояки УПА, які виникли справді як підпілля і точно боролись за вільну Україну, іноді воювали з партизанами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також