Мотоцикліста покарали за напад з вилами на поліцейського на Березнівщині

3298 0

Ми у соцмережах:

Мотоцикліста покарали за напад з вилами на поліцейського на Березнівщині

Березнівський райсуд покарав мотоцикліста Віталія Дячука, який торік у червні з вилами напав на поліцейського Ігоря Курильчика.

На вулиці Польовій в селі Маринин двоє поліцейських сектора реагування, які патрулювали цю територію, помітили мотоцикліста без шолома. Поліцейські вирішили зупинити порушника, але натомість водій тільки пришвидшив рух, заїхав на приватну територію і зайшов у будинок.

Після цього до правоохоронців вийшов чоловік з господарськими вилами. Він також нецензурно висловлювався у бік правоохоронців, на що йому зробили зауваження. Однак порушник не зупинився і вдарив одного з поліцейських вилами. 30-річний правоохоронець отримав три колоті рани ніг. Нападник після цього втік з дому. Він переховувався в кущах орієнтовно за пів кілометра від місця проживання. Там його і затримали.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.2 ст. 345 ККУ (заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень).

Zaxid.net повідомляє, що у травні цього року чоловік уклав угоду про винуватість з прокурором. 18 липня суддя Березнівського райсуду Юлія Старовецька її затвердила. Обвинуваченому призначила два роки обмеження волі. 

Обставиною, яка  пом`якшила покарання, було  щире каяття чоловіка та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, добровільне відшкодування завданого збитку. Обставина, яка обтяжила покарання,  вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває в стані алкогольного сп`яніння.

Суддя на підставі статті 75 Кримінаьного Кодексу України  від відбування покарання чоловіка звільнила з іспитовим строком на один рік  Потерпілий поліцейський проти такого покарання не заперечував.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також