Може вибухнути і рознести стіни. Бойлери потрібно чистити щонайменше раз на рік

15317 0

Ми у соцмережах:

Може вибухнути і рознести стіни. Бойлери потрібно чистити щонайменше раз на рік

Регулярне чищення бойлера може врятувати пристрій від суттєвих поломок та навіть короткого замикання і вибуху. Основна мета чищення — видалення накипу та інших відкладень, що можуть утворюватися в бойлері з часом. Крім того, без чищення бойлер може довше нагрівати воду і споживає більше електроенергії.

Майстри кажуть, що до того ж ці пристрої можуть стати небезпечними і навіть спричинити інфекції. Адже в бойлері збирається дуже багато бруду та вапняного нальоту, та розмножується бактерія, яка називається легіонела. Тож оптимальна температура нагрівання бойлера для того, щоб уникнути розмноження бактерій повинна варіюватись між 75 і 80 градусами за Цельсієм.

Майстри також застерігають: через тривале забруднення бойлер може навіть вибухнути. Адже в ньому накопичується надлишковий тиск. Вода тисне на бойлер, через що утворюється тиск. В кожному бойлері є запобіжний клапан, який має скидати надлишковий тиск, однак якщо він забитий і техобслуговування не проводилось, то він може не впоратись із своїм завданням. В процесі нагріву вода розширюється, створюючи додатковий тиск, і оболонка бойлера може не витримати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також