Муляренко боїться, щоб не забрали Нацбанк

2368 0

Ми у соцмережах:

Муляренко боїться, щоб не забрали Нацбанк

Уперше двоповерхова будівля на вулиці Симона Петлюри, 10 у Рівному, збудована на початку XX столітття, змінить своє призначення. Досі її завжди використовували як банківську установу, останні десятиріччя там працювало обласне управління НБУ. Проте віднедавна стара і красива споруда з високими стелями, різьбленими дверима, кованими гратами на вікнах та сховищем Нацбанку стала не потрібна. Нині на неї є два офіційних претенденти. І, що ймовірно, немало неофіційних.

Нацбанк два роки тому розпочав оптимізацію своїх територіальних органів і з початку 2015 року звільнив 126 працівників обласного управління на Рівненщині. Нині у просторій будівлі на Петлюри ще залишаються працювати вісім співробітників та представник НБУ, який раніше очолював управління, Віталій Брик. Але фактично будівля на Симона Петлюри вільна.

У прес-службі Національного банку України зазначають, що приміщення на Симона Петлюри безоплатно передадуть іншій державній структурі:

«Минулого року одразу дві державні інституції (Державна судова адміністрація України та Рівненська обласна державна адміністрація) звернулися до НБУ з проханням передати наші адміністративні будівлі у Рівному до їх управління. Але відповідно до чинного законодавства, сторону, якій буде передано нерухоме майно, має визначити Кабінет Міністрів на підставі наданих техніко-економічних обґрунтувань, з урахуванням найбільшої користі для держави та суспільства. НБУ повідомив про отримані пропозиції Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Наразі до Національного банку не надходив проект рішення Кабінету Міністрів про передачу».

Начальник управління Державної судової адміністрації на Рівненщині Віктор Вдовиченко наразі у відпустці. Без його дозволу підлеглі не коментують, які плани адміністрація має на будівлю у центрі Рівного. Можливо, йдеться про Рівненський районний суд, який внаслідок реформи об’єднають з міським — в окружний і який матиме проблеми із залами для засідань та кабінетами для суддів.

Тим часом голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зазначає, що цю будівлю слід передати у власність обласної ради з декількох причин:

— Основне завдання — зберегти автентичність будівлі, щоб вона не потрапила у треті руки і там не став торговий центр чи ще щось подібне. Один із варіантів використання будівлі — створення мистецького музею. Проте сюди можна було б перемістити й інші установи, які потребують покращення умов. Думаю, із судовою адміністрацією порозуміння можна буде знайти. За останні роки умови роботи суддів все?таки покращилися.

Алла САДОВНИК. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також