Муляренко дозволив не сплачувати митних зборів за новенький позашляховик з Німеччини

1305 0

Ми у соцмережах:

Муляренко дозволив не сплачувати митних зборів за новенький позашляховик з Німеччини

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко наприкінці грудня підписав чергове розпорядження про визнання легкових автомобілів гуманітарною допомогою.

Opel Mokka X

«Opel Mokka X». Фото ілюстративнею
Цього разу у список потрапило п’ять автівок, що начебто пожертвували благодійники з-за кордону рівнянам, які мають особові потреби і стоять у черзі на безкоштовне отримання авто від держави. Серед п’яти авто – випущений у 2017 році позашляховик «Opel Mokka X». На українському ринку такий коштує близько 25 тис. доларів. За кордоном, відповідно, він буде значно дешевшим. А оскільки голова Рівненської ОДА включив його у список автомобілів, які потрібно визнати гуманітарною допомогою, український власник не сплачуватиме за нього тисячі доларів мита. За офіційними даними, позашляховик призначений для Володимира Брука і пожертвував його німець Геральд Куліговскі. Volkswagen-Passat-B7-2013-
Volkswagen Passat B7. Фото ілюстративне
Окрім того, у списку тих, кому «подарували» авто з-за кордону – начальник міського управління ЖКГ Ярослав Сахнюк. З Німеччини йому начебто передали «Volkswagen Passat B7», 2013 року випуску. alsoread:https://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=047577 Зазначимо, що українське законодавство дозволяє тим хто у черзі на отримання безкоштовного авто через свою інвалідність, одержати право на нульове мито під час ввезення автомобіля з-за кордону. Але офіційно авто має бути не купленим, а подарованим благодійником. До речі, у переліку «благодійників», які фігурують у розпорядженнях голови Рівненської ОДА, постійно повторюються одні й ті ж прізвища.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також