Муляренко оцінить, чи здатні

1552 0

Ми у соцмережах:

Муляренко оцінить, чи здатні

Наглядова рада Рівненської обласної дитячої лікарні надіслала звернення до голови облдержадміністрації Олексія Муляренка з проханням оцінити, чи здатні начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук та його заступник Ігор Добровольський працювати на своїх посадах.

Юрій Осіпчук

Юрій Осіпчук
«Чиновники медичної сфери не мають жодного — ні медичного, ні професійного — права так зневажливо ставитися до своїх обов'язків, — йдеться у зверненні членів наглядової ради. — Вимагаємо розглянути питання щодо належного виконання обов'язків чиновниками управління охорони здоров'я, які відповідальні за зрив розробки програми, а також дати оцінку можливості виконання ними обов'язків на займаних посадах». Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА:
— Я наразі вивчаю питання, про яке йдеться у зверненні. Якщо з'ясується, що вина чиновників таки справді була, вони понесуть відповідальність. Якщо будуть на те підстави, йтиметься навіть про звільнення з посад.
Юрій Осіпчук, начальник обласного управління охорони здоров'я:
— Програма розроблена. 30 серпня ми тільки отримали конвенцію ООН про права дитини, в якій були прописані рекомендації щодо виділення коштів. У п'ятницю голова затвердить цю програму своїм розпорядженням. Наглядова рада про це знає, але перекрутила все, бо це вигідно деяким особам. Зрештою, програма — це лише декларування намірів. Коштів на неї нема. Подібних програм було багато. Максимум, що вони отримували — 8-20% фінансування. Натомість, цього року з обласного бюджету виділили 1,3 млн. грн. на купівлю ліків для дітей з муковісцидозом, 1,5 млн. грн. отримала обласна дитяча лікарня, щоб там були безкоштовні аналізи, окрім того, закладу виділили кошти на купівлю лапараскопічного обладнання, а діагностичному дали кошти на дитячу генетику.
Віталій Бойко, головний лікар обласної дитячої лікарні та обласний депутат:
— Ми над цією програмою третій рік працюємо. Вона передбачає 10 млн. грн. Кожну копійку доводиться у департаменті фінансів відстоювати. Можливо, наглядова рада у дечому і має рацію, але кому було б легше, якби програма була, а грошей, аби її фінансувати, — не було? А якщо є кошти, то їх можна виділити з бюджету і без програми. На жаль, для онкохворих дітей цього року не було централізованих поставок ліків за кошти держбюджету. Але є сподівання, що з обласного бюджету таки вдасться виділити кошти до кінця року.
Алла САДОВНИК.
Довідка РВ: Наглядова рада при обласній дитячій лікарні була створена наприкінці 2014 року за підписом головного лікаря Віталія Бойка. Ідея створити такий орган належала активістам та представникам благодійних фондів. Засновниками наглядової ради стали керівниця благодійного фонду «Скарбниця Надії» Юлія Кутик, керівник ГО «Берегиня Рівненська» Олександр Петровський, директорка благодійної організації «Серце дітям України» Марина Кузмічова, директор правової асоціації «Паритет» Ярослав Шавловський, керівник ГО «Новий рівень» Сергій Тереньтьєв, а також журналісти Інна Білецька та Антоніна Торбіч.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також