Муляренко став багатшим

4659 0

Ми у соцмережах:

Олексій Муляренко з сином

Минулий рік для голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка та його родини був вдалим. Принаймні про це свідчать дані електронної декларації, яку пан Муляренко подав в останній передбачений законом день. Як і годиться, побільшало доходів та готівки не у самого голови, який уже понад два роки на державній службі, а завдяки його старшому сину та дружині.

Багатшим пан Муляренко став не тільки на майно, а й на родичів. Торік у голови народився син — четверта дитина. А окрім того, у своїй декларації за минулий рік голова Рівненської ОДА вписав уже не тільки власних дітей, а й сина своєї другої дружини Наталії.

Торік родина Муляренків мала близько 640 тис. грн. доходу, у 2016-му було 392 тис. грн. Варто, втім, зазначити, що навесні 2017-го, коли пан Муляренко подавав декларацію за 2016-й, він не вказував у ній другої дружини. А вона, за даними декларації, має 10% у підприємстві «СТД груп Рівне», отримала торік 6,7 тис. грн. від підприємницької діяльності, близько 30 тис. грн. соціальної допомоги на дітей, 8,8 тис. грн. зарплати на підприємстві чоловіка «Сталь-М» та має немало готівки.

Старший син голови ОДА Андрій Муляренко, який замість батька став директором «Сталь-М» та є співвласником цього підприємства разом з Олексієм Муляренком, якщо вірити декларації, торік мав тільки 48 тис. грн. зарплати на посаді та ще 75 тис. грн. — від підприємницької діяльності. Виходить, що Муляренко-молодший, керуючи «Сталь-М», мав трохи більше 10 тис. грн на місяць доходу, що доволі мало, зважаючи хоча б на те, що сам голова Рівненської ОДА називає своє підприємство дуже успішним.

Олексій Муляренко ж у 2017-му отримував приблизно 16,4 тис. грн. щомісяця заробітної плати на посаді голови ОДА, одержав 265,2 тис. грн. від надання майна в оренду «Сталь-М» та ще мав 8 тис. грн. страхових виплат. Але пан Муляренко у своїй декларації спершу не вказав 265 тис. грн. від відчуження нерухомого майна, хоча у червні торік вносив до НАЗК повідомлення про «суттєві зміни у майновому стані». Там зазначав, що продав нерухомість Андрію Юхимцю. Судячи з того, що з декларації пана Муляренка зникла одна земельна ділянка, йдеться про проданих 15 соток у Рівному. 7 квітня голова ОДА, зазначимо, подав уточнену декларацію.

Окрім того, з минулого року пан Муляренко орендує невелику квартиру — на 42 «квадрати» — у Рівному. В іншому ж майновий стан голови ОДА не змінився: у нього є будівля цеху площею 1,2 тис. кв. м, будинок на 81 кв. м та дві земельні ділянки у Рівному площею 6 та 22 сотки. У власності голови є чотири авто: 65-річний ГАЗ М-20, 26-річний «Пежо G5», 25-річний «Сітроен С25» та 30-річний ВАЗ-2104. Їздить голова, звісно, не ними, а семирічним позашляховиком «Тойота Хайлендер», який зареєстрований на «Сталь-М».

За даними декларації, в Олексія Муляренка торік поменшало готівки, але за рахунок дружини сукупні фінансові статки родини зросли. Так, у пана Муляренка є 127 тис. доларів (170,5 тис. було торік), 42 тис. євро та 80 тис. грн. (проти 115 тис. задекларованих у 2017-му). Наталія Муляренко тримає у готівці 315 тис. грн. та 23 тис. доларів. Якщо порахувати, то родина Муляренків загалом володіє близько шістьма мільйонами гривень у готівці.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також