Муляренко знову доводитиме, що не «адміністративний корупціонер»

1345 0

Ми у соцмережах:

Олексій Муляренко

Вдруге за останні півтора року голова Рівненської ОДА у суді доводитиме, що він не «адміністративний корупціонер». Торік поліція звинуватила його у неправомірному сумісництві посад, а цього року НАЗК — у внесенні неправдивих відомостей до декларації. Обидва правопорушення належать до адміністративних і караються штрафами.

Суд торік голова ОДА виграв, довівши, що нічого не порушив, взявши участь у загальних зборах свого товариства «Сталь-М». Тепер з командою адвокатів доводитиме судді Рівненського міського суду Віктору Кухарцю, що правильно заповнив електронну декларацію. Претензії до голови ОДА висунуло Національне агентство з питань запобігання корупції, заявивши, що Олексій Муляренко подав у декларації за 2015 рік недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на близько 445 тис. грн. Як зазначають в агентстві, голова Рівненської ОДА порушив ч.4 ст.172 (6) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Олексій Муляренко при заповненні та поданні декларації зазначив недостовірні відомості про вартість та дати набуття права на нерухоме майно, яке належить йому на праві власності, про відсутність нематеріальних активів, про юридичну особу, кінцевим бенефіціарним власником якої є дружина, про дохід, нарахований/отриманий ним та дружиною протягом звітного періоду, — роз’яснило НАЗК у відповіді на запит РВ.

Зазначимо, що у декларації за 2015 рік, яку Олексій Муляренко подавав у 2016 році, голова ОДА вказував ще свою першу дружину Олену Муляренко. Якщо суд підтримає НАЗК, голову ОДА можуть оштрафувати на суму від 17 до 42,5 тис. грн.

Сам Олексій Муляренко з НАЗК у суді збирається сперечатися:

— Зі складеним протоколом я не згодний. Але коментувати порушення, про які говорить НАЗК у протоколі, до рішення суду не буду, оскільки відповіді на ці питання є моєю правовою позицією у справі.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також