Муніципальна варта вийшла на дороги Рівного

1500 0

Ми у соцмережах:

Муніципальна варта вийшла на дороги Рівного

Майже рік минув відтоді, як в Рівному розпочали створювати муніципальну варту. Міська рада на цю справу виділила 19 мільйонів гривень. За цей час вдалося лише закупити устаткування, призначити керівника та нарешті найняти трьох інспекторів, які лише цього вівторка вийшли на дороги Рівного. Завдання цих інспекторів — патрулювати вулиці і стежити, щоб рівняни не паркувались у недозволених місцях. Цьогоріч на муніципальну варту міська рада виділила ще 19 мільйонів.

Андрій Пасічник, начальник департаменту муніципальної варти:

— Поки що інспектори постанови про штрафи не виноситимуть. Потрібне програмне забезпечення з доступом до баз даних МВС, аби можна було ідентифікувати транспортний засіб і скласти постанову. Має відбутися тендер. Хочемо обрати фірму, яка запропонує найсучасніший підхід, аж до того, щоб постанови, які винесли інспектори, автоматично завантажувались в додаток «Дія», щоб водій міг бачити, що він порушив і що має сплатити штраф.

Інспектори з паркування працюватимуть на трьох спеціально визначених маршрутах в центральній частині Рівного. Маршрут №1: вулиці Симона Петлюри, Гетьмана Мазепи, Шевченка, Пересопницька. Маршрут №2: вулиці Драгоманова, 16 Липня, Замкова, Шкільна. Маршрут №3: вулиці Соборна, Ніколауса Арндта, Здолбунівська.

— На вулиці Петлюри порушень багато біля Народного дому, — розповів Сергій Серіков, який працює на маршруті №1. — Водії залишають менше трьох метрів до суцільної смуги, звужуючи відстань для руху транспортних засобів, створюючи перешкоди. На вулиці Мазепи — постійне паркування під знаком «Зупинка заборонена», тому вся вулиця перетворюється на дорогу з одностороннім рухом. Біля пожежної частини — така ж проблема, і на Пересопницькій, яку більше сприймають як частину ринку, теж. І це при тому, що на вулиці Набережній є чудовий паркінг. Можливо, це пов’язано зі звичками і низькою свідомістю водіїв. Люди сприймають це вже як норму.

Поки що інспекторів тільки три. Виявляється, мало хто зголошується на таку роботу при заробітній платі 12 тисяч гривень.

Новостворений департамент базуватиметься у цокольному приміщенні багатоповерхівки на вулиці Степана Бандери, як тільки там проведуть реконструкцію. За рік це не вдалося зробити — один тендер на ці роботи не відбувся, оскільки подалася лише одна фірма, 20 січня відбувся новий, і є вже фірма-переможець.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також