Музеї стануть доступнішими для людей з інвалідністю

583 0

Ми у соцмережах:

Музеї  стануть доступнішими для людей з інвалідністю

Працівники п’ятьох найпопулярніших музеїв Рівненщини навчаються, як зробити заклади доступнішими для людей з інвалідністю. Для цього організували тренінг «Адаптація культурних об’єктів та екскурсійних програм до потреб людей з порушенням слуху та зору».

- Це не просто лекція. Тренери застосували низку практик, що дозволило екскурсоводам поглянути на свої музеї та екскурсії по-іншому. Учасники зав’язували очі та пробували вивчити експонати на дотик, аби зрозуміти потреби відвідувачів з інвалідністю. А ще – дивилися фільми та мультики, які просто, але цікаво пояснюють важливі речі. Крім того, вони практикувалися у підготовці аудіодискрипції для своїх екскурсій, – зазначила начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Такі навички будуть адаптовані вже цього тижня під час екскурсій Острозьким та Дубенським замками, Музеєм книги та друкарства, центром «Пересопниця» та Рівненським обласним краєзнавчим музеєм.

 

Тренінг проводиться в рамках проекту «Культурні продукти Рівненщини без обмежень» громадськими організаціями «Регіональний центр розвитку», «Тріада» та «Генерація успішної дії» за підтримки Українського культурного фонду та сприяння управління культури і туризму Рівненської ОДА 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також