Музей «внутрішніх справ»

1691 0

Ми у соцмережах:

Музей «внутрішніх справ»

Про унікальну «винахідливість» деяких пацієнтів медики обласної лікарні можуть розповісти десятки історій. Серед експонатів лікарняного музею є дроти і цвяхи, видалені із шлунків наших земляків. А майже кілограмову гирю, яка прикрашає експозицію, один із пацієнтів додумався застосувати для… підтвердження своєї потенції.

Ця історія шокувала навіть медпрацівників із багаторічним стажем роботи. Під час операції із шлунка 40-річного пацієнта хірурги вилучили п’ятиметровий поліхлорвініловий шланг. Виявилося, що чужорідний предмет перебував у шлунку чоловіка двадцять років! — Пацієнт розповів нам, що двадцять років тому, під час служби в армії, він посперечався із друзями на ящик газованої води, що він запросто проковтне п’ятиметровий шланг, — розповідає завідувач відділення Рівненської обллікарні Василь Кордяк. — Спір він виграв, газовану воду випив, а про шланг... забув. Оскільки чужорідне тіло чоловіка не турбувало, він наївно вирішив, що воно перетравилось. Чоловік відслужив у армії, одружився, народилися діти. Але про випадок із злощасним шлангом чоловік соромився розповідати навіть найближчим людям. А коли у нього виникли проблеми із шлунком, то й не підозрював, що причиною цього є його армійська забава. З кожним днем стан здоров’я чоловіка погіршувався, зник апетит, він схуд майже на сорок кілограмів. Чоловік практично перестав їсти: обмежувався лише склянкою чаю на день і змушував себе проковтнути щось суттєвіше раз на тиждень. Рідні підозрювали найгірше. Одного разу, приїхавши до Рівного, Сергій знепритомнів прямо на автовокзалі. «Швидка» відвезла його до обласної лікарні. — Пацієнт потрапив до нас у вкрай тяжкому стані, — пригадує Василь Кордяк, — він був дуже виснаженим і в ділянці шлунка в нього чітко промацувалось пухлиноподібне утворення. Як правило, в подібних випадках ми беремо на аналіз шматочки новоутворення, проте лікар, який робив ендоскопію, так і не зміг відщипнути матеріал на аналіз. «У нього в шлунку — клубок дротів», — здивовано вигукнув лікар. Під час операції із шлунка пацієнта медики видалили поліхлорвінілову трубку, яка за двадцять років настільки розбухла, що блокувала нервові закінчення, які викликали відчуття голоду. Позбавившись від злощасної трубки, чоловік почав одужувати просто на очах, у нього з’явився апетит, він почав набирати вагу.

Сексуальний гігант А мешканець одного поліського села своєю «винахідливістю» вразив не лише лікарів, а й слюсарів. Чоловік, який розміняв шостий десяток, вирішив похизуватися перед молодими співпляшниками своєю сексуальною силою. Під час застілля захмелілі чоловіки розповідали про свої «подвиги». На що наш герой кинув фразу, що, незважаючи на вік, він запросто підніме кілограмову гирю своїм... статевим членом. Компанія, розігріта алкоголем, жадала видовищ і розваг, тож навіть гирьку знайшла. Чоловік, недовго думаючи, оперезав свою чоловічу гордість кілограмовою прикрасою. Та рекорд не відбувся. Затиснута металом чоловіча гордість набрякла і посиніла. Чоловік намагався самотужки зняти злощасну гирю, та це йому ніяк не вдавалось. І хоча звертатися до лікарів було соромно, та все ж «секс-гігант» зрозумів, що врятувати його зможуть лише медики. Щоб не розвинулась гангрена, потрібно було негайно визволити «бранця» із металевого капкана. Але необхідних інструментів у медиків не знайшлося. Довелося кликати на допомогу слюсарів, які відпиляли дужку гирьки. — Нам потім ще довелося рятувати пацієнта від дружини, — пригадує Василь Кордяк, - вигадувати діагноз. Тож завдяки нашій чоловічій солідарності жінка так і не дізналася про «подвиг» свого благовірного.

Волосся у шлунку — Одного разу до нас поступила молода пацієнтка із анемією, — пригадує Василь Кордяк, — вона лікувалася певний час в гематологічному відділенні, а згодом у неї виявили велику пухлину. Вона займала всю порожнину шлунку! Ендоскопіст намагався взяти частинку пухлину на аналіз, але йому не вдалося відщипнути бодай маленький її шматочок. Медики вирішили видаляти пухлину оперативним шляхом. Подальші обстеження показали, що у шлунку дівчини знаходиться не пухлина, а незрозуміле чужорідне тіло. Коли медики розрізали шлунок, виявили всередині щось велике, що зовні нагадувало губку. — Згодом ми вияснили, що чужорідне тіло — це втрамбоване... волосся. — розповідає п. Василь, - виявилось, що у дівчини з дитинства була звичка смоктати своє довге волосся. За двадцять років багато його назбиралося у шлунку. А ще воно змішалося з твердими залишками їжі і утворило величезну «пухлину». Ми успішно провели операцію, видалили волосся із шлунку і здорову пацієнтку виписали додому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також