Музичних педагогів звільняють незаконно?

2416 0

Ми у соцмережах:

Музичних педагогів звільняють незаконно?

Нас непокоїть плинність кадрів педагогічного колективу, яка уже тривалий час спостерігається в Оржівській дитячій музичній школі. Звільнення викладача, фахівця 12-го розряду по класу фортепіано Лілії Покидько, яка має безліч відзнак від управлінь культури районної та обласної адміністрацій і зарекомендувала себе професійно грамотним і чуйним педагогом за статтею «Порушення трудової дисципліни» спонукало звернутися до газети.

Нас непокоїть плинність кадрів педагогічного колективу, яка уже тривалий час спостерігається в Оржівській дитячій музичній школі. Звільнення викладача, фахівця 12-го розряду по класу фортепіано Лілії Покидько, яка має безліч відзнак від управлінь культури районної та обласної адміністрацій і зарекомендувала себе професійно грамотним і чуйним педагогом за статтею «Порушення трудової дисципліни» спонукало звернутися до газети. Наша донька Анна Просюк з 2000 року навчалася в Оржівській музичній школі по класу фортепіано. За цей час у неї змінилось багато викладачів. І зараз, коли до закінчення курсу навчання залишалися лічені уроки, керівництво школи вп’яте робить заміну вчителя. Останнім викладачем, у якого брала уроки моя донька з 2003 року, була Лілія Покидько — чуйний педагог, про що свідчать оцінки й духовний настрій доньки, який суттєво змінився за період навчання. Вважаємо, що там, де йде навчальний процес, не можуть панувати особисті невподобання, емоції та амбіції, які так заважають якісному вихованню творчої молоді. Хотілося б знати, наскільки підставними і доцільними є такі часті зміни фахівців? Чи можуть надалі викладачі Оржівської дитячої музичної школи розраховувати на повагу, порозуміння та людяність з боку керівництва, що впливає на якість освіти, духовний та психологічний стан учнів?

З повагою Просюк Л.Г., Просюк В.О.

Коментар директора Оржівської дитячої музичної школи Аліни Табакової: — З вересня минулого року Лілія Покидько, яка працювала у нас за сумісництвом, систематично порушувала трудову дисципліну: запізнювалась на роботу, йшла раніше, тобто працювала не за розкладом. Загалом, було багато моментів. Безумовно, це впливало на навчальний процес. А щодо того, що в Анни Просюк змінилось багато викладачів, так це неправда — є документи, які підтверджують, що зміна педагога відбувалась лише двічі. Чи правомірне було звільнення Лілії Покидько — вирішуватиме суд, адже вона написала відповідну заяву.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також