Музика допоможе знизити тиск і не переїдати

931 0

Ми у соцмережах:

Музика допоможе знизити тиск і не переїдати

Вчені з'ясували, що музика здатна зменшити негативні емоції, заспокоїти, зняти стрес і навіть допомогти при одужанні. Деякі мелодії можуть полегшувати депресію, знімати біль і навіть покращувати пам'ять.

 Дослідження NorthShore University HealthSystem свідчать, що музика може зменшити частоту серцевих скорочень і знизити артеріальний тиск. Також вона може знизити рівень кортизолу і збільшити рівень гормонів серотоніну (гормону щастя) і ендорфіну (гормону задоволення).

Музика не замінить спеціальних препаратів, але може знизити рівень стресу і зменшити інтенсивність больових відчуттів.

Вона поліпшує настрій і полегшує симптоми депресії, оскільки запускає біохімічні процеси, які знижують стрес. Починається вироблення гормону дофаміну, який відповідає не тільки за відчуття задоволення, але і за прагнення, бажання, прийняття рішень, сприйняття дійсності.

Фахівці радять після стресу або під час депресії слухати музику, яка налаштовує на позитив.

Під час занять спортом музика допомагає підвищити фізичну активність і працездатність. Особливо вона ефективна при важких вправах або на заняттях, де потрібен чіткий ритм.

Крім того, музика допомагає не переїдати. Для цього потрібно включити фоном повільну музику, і відразу темп поглинання їжі почне сповільнюватися. Людина встигне відчути насичення набагато швидше і не стане їсти зайве.

Різна музика може по-різному впливати на людину.

  • Ритмічна музика допомагає заспокоїтися і зосередитися.
  • Інді, кельтські, індійські мотиви зі струнними, барабанами та флейтою допомагають ефективно розслабитися.
  • Класична або джазова музика у поєднанні зі звуками природи (дощ, спів птахів) добре допомагає при стресах.

Але найважливіше – слухати ту музику, яка подобається, і не змушувати себе спеціально прослуховувати якісь певні мелодії для заспокоєння.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також