Музикант з Рівненщини заради ЗСУ об`їхав Європу на велосипеді

916 0

Ми у соцмережах:

Музикант з Рівненщини заради ЗСУ об`їхав Європу на велосипеді

Хотів у такий спосіб підтримати наших воїнів.

Про це розповів у своїй традиційній рубриці #історії_війни голова ОВА Віталій Коваль:

- Пенсіонер-волонтер із Здовбицької громади Олег Трофимчук збирав кошти на потребу ЗСУ. Його велотур Європою тривав 8 днів. У благодійну подорож із собою взяв лише гітару.
 
Чоловік виступав у містах і селищах Європи. Пропагував українське мистецтво, виконував авторські пісні й інструментальні твори. А найголовніше - розповідав про Україну та наслідки кривавої війни, розпочатої російським агресором.
 
 «Я вдячний литовцям, які навідріз відмовляються розуміти російську. Я вдячний полякам за спільні погляди на війну з окупантом. Було багато радісного, приємного і важкого», - розповів Олег Трофимчук. 
 
 Був випадок, згадує музикант, коли він, змочений дощем, марно намагався знайти готель чи кімнату в місті Пренай (Литва). Тоді допоміг помічник ксьондза місцевого костелу.  Під час розмови він сказав, що  усі литовці вірять в нашу перемогу.
 
 Також він розповів історію про польських поліціантів, які зупинили його на автобані, адже така траса не передбачає рух велосипедистів.  Проте, коли дізналися, що чоловік з України і мету його перебування – допомогли знайти іншу дорогу. Як зазначає музикант, у поляків та українців спільні погляди на війну з окупантом. А також спільна мрія – наша Перемога.
 
 Зібрані під час туру благодійні євро Олег Трофимчук перераховав в глобальну ініціативу United24, яка була запущена 5 травня 2022 року з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також