У Новій Зеландії продаватимуть м'ясо з конопель
Новозеландський виробник альтернативних білків Sustainable Foods планує випускати м'ясо на основі конопель, починаючи з 2021 року.
Продаватимуть новий продукт під маркою The Craft Meat Co – цей бренд пропонує рослинну альтернативу м'ясним напівфабрикатам, повідомляє видання Food Navigator.
"У більшості наших продуктів і так містяться коноплі через їхню поживну цінність, але в новому аналогу м'яса вони будуть основним компонентом", – розповідає співзасновник Sustainable Foods Кіран Рей.
За його словами, у рослинному м'ясі буде ще більше білка, ніж у тваринному.
Для виробництва компанія має намір використовувати новозеландську марихуану.
Готовий продукт планують поставляти у паперовій упаковці.
Вартість поки невідома, але Рей пообіцяв не завищувати ціну – каже, люди середнього класу (за мірками Нової Зеландії) точно зможуть собі дозволити такий продукт.
На смак конопляне м'ясо нагадує куряче. Як і звичайне, його можна смажити, подрібнювати, додавати у бургери і готувати будь-яким іншим способом.