Відомо, що вчені "винайшли" замінник м'яса, за складом, смаком і запахом схожий на свинину чи яловичину. З чого зробили цей "сурогат" і які його перспективи?
У 2004 р французькі генетики вперше запропонували гостям жаб'ячі стегенця, вирощені в лабораторії зі стовбурової клітини жаби. А голландським вченим вдалося вдосконалити цей процес і виростити із стовбурових клітин телятину, свинину і курятину. І нещодавно вони вже спробували перші гамбургери з "лабораторного" м'яса. Але головна перешкода на шляху масового виробництва еком'яса — його висока ціна. Сировина для першого гамбургера обійшлася в 325 тис. дол. Але в перспективі, сподіваються вчені, цей бар'єр буде подолано, і в кожному місті і селі буде міні-заводик з виробництва м'ясних делікатесів з пробірки. Важливим є те, що це не якийсь штучний замінник, а натуральний продукт.