На 17 маршрутах на Рівненщині взагалі немає перевізників

4178 0

Ми у соцмережах:

На 17 маршрутах на Рівненщині взагалі немає перевізників

Деякі населені пункти Рівненщини залишаться без транспортного сполучення, а все тому, що не знайшлось охочих перевізників працювати у цих напрямках. Кажуть, це нерентабельно.

 -          Було засідання конкурсного комітету по визначенню перевізників, які будуть перевозити пасажирів на внутрішньо-обласних маршрутах. Із 40 об'єктів було подано лише 25 заявок, тобто 15 маршрутів лишилися вже не закритими. Після засідання конкурсного комітету, прийшов перевізник, написав заяву на відмову від чергового маршруту, в зв'язку з тим, що відсутні водії, які поїхали працювати за кордон. Так на сьогоднішній день не закритими лишились маршрути такі як: Рівне-Острог-Новомалин - хороший напрямок, але претендент, який їздив раніше, навіть не подавав документи на конкурс. Каже, що мені не вигідно і немає кому їздити. Рівне-Мощони, через Малятин теж претенденти не подали документи. Рівне-Нараїв через Дубно і тд. Це через те, що нерентабельно, відсутні водії, реально  - це велика проблема, вони масово покидають свої робочі місця, їдуть за кордон, де значно вища заробітна плата, - повідомив у етері телеканалу ITV начальник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра.

Президент ГО "Союз перевізників України" Валентин Демчук розповів, що підприємці потребують компенсації від влади коштів на нерентабельні маршрути, але ця допомога не передбачена.

-          Було 40 об'єктів, я нарахував 17  - ніхто не подався, тобто вже майже наполовину. Це вперше, така тенденція була, але було менше, сьогодні ці рейси залишиться без обслуговування, без сполучення, і це дуже тривожна тенденція. Мені зрозуміло, коли пасажири обурюються, коли ціна достатньо висока, я хотів би знайти інший вихід, але його немає і просив би пасажирів підтримати легальних перевізників, користуватись їхніми послугами, бо інакше ми взагалі втратим пасажирське сполучення, - зазначив Валентин Демчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також