На Алеї Героїв встановлять нові пам’ятники

237 0

Ми у соцмережах:

На Алеї Героїв встановлять нові пам’ятники

Уніфіковані козацькі хрести на кладовищі «Новому» з’являться на могилах рівнян, які віддали свої життя у боротьбі з окупантами. В такий спосіб вшанують пам’ять загиблих захисників, щоб вистояло й через століття, — пояснюють комунальники. Роботи на Алеї Героїв уже розпочалися і привернули увагу містян, що спричинило суспільний резонанс: люди почали цікавитися, чому на тому місці працює будівельна техніка? Втім, міська влада запевняє — зроблять якнайкраще, а з родичами загиблих рівнян такі зміни обговорено. Планують облагородити територію у найкоротші терміни, але при цьому якісно. Роботи виконує КП «Спецкомбінат-ритуальна служба».

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Наразі маємо розрахунки щодо встановлення 166 пам’ятників загиблим Героям, а станом на сьогодні відбувається монтаж 30 пам’ятників. Справді, було певне нерозуміння ситуації деякими рівнянами. Але ми проговорили процес з тими тридцятьма родинами, попередили їх про виконання таких робіт і дійшли розуміння. Керівник спецкомбінату також обдзвонює родичів захисників, які мають зауваження; ще раз зустрінемося з ними та внесемо ясність. Звернулися до них з проханням на період проведення робіт за можливості не відвідувати могили. Адже іде певний технологічний процес: підкопка, залиття фундаментів та інші стадії спорудження пам’ятників. Але щиро скажу: ми цей процес контролюємо, працівники спецкомбінату з великою повагою ставляться до могили кожного загиблого Героя і віддають належну шану подвигу воїнів. Роботи намагаємося виконувати у вечірню пору, коли на кладовищі уже мінімум відвідувачів.

На комунальному підприємстві запевняють, що жодних зміщень пам’ятників з могил не буде — все детально розмічено і позначено. А будівельна техніка рухається винятково міжряддям. До слова, затверджена міськвиконкомом гранична вартість кожного пам’ятника захисникам та захисницям України (включаючи витрати на доставку, встановлення та подальший благоустрій на могилі) — 168,6 тисячі гривень.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також