На атомці ремонтують турбіни

1745 0

Ми у соцмережах:

На атомці ремонтують турбіни

На енергоблоці №3 Рівненської АЕС триває середній планово-попереджувальний ремонт. Серед обсягу запланованих робіт – ремонт циліндрів низького тиску турбоагрегату ТА-5. А під час ремонту на енергоблоці №4, початок якого датований восьмим серпня, буде також проводитись капітальний ремонт циліндрів низького тиску та турбоживильного насосу.

За словами начальника дільниці з ремонту турбін цеху з ремонту основного турбінного устаткування енергоремонтного підрозділу РАЕС Руслана Мамчича, під час капітального ремонту циліндру низького тиску-1 турбоагрегату-5 було виявлено дефекти на робочих лопатках третьої ступені лівого потоку ротора низького тиску №1. Згідно з висновком комісії вирішено  на енергоблоці №3 почергово «розкрити» усі циліндри та турбоагрегат - 5 та оглянути робочі лопатки третьої ступені на роторах низького тиску №2,3,4.

На сьогоднішній день на другому роторі низького тиску ЦНТ-2 триває «перелопачування» –  турбінзаміна комплекту робочих лопаток третьої ступені правого потоку і заміна дефектних робочих лопаток третьої ступені лівого потоку. На РНТ-1 вже завершено заміну комплекту робочих  лопаток третьої ступені лівого потоку та на РНТ-3 – дефектної робочої лопатки лівого потоку. Завершальні ремонтні операції проводяться на ЦНТ-1, ЦНТ-3 та ЦНТ-4, їх корпуса уже «закрито». Персонал атомки докладає максимум зусиль для дострокового завершення ремонту.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також